В края на месец май 2020 г. предстои екипът на

...
В края на месец май 2020 г. предстои екипът на
Коментари Харесай

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА “ЕРАЗЪМ+”

В края на месец май 2020 година следва екипът на БРИТАНСКО-БЪЛГАРСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН и ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР  (www.bbilcentre.com) – гр. София да завърши едногодишната си работа по плана “Стрaтегии за създаване и развиване на уменията на 21-ви век и усъвършенстване на университетския и административен мениджмънт в чуждоезиковото образование на възрастни ” (№ 2019-1-BG01-KA104-062215), финансиран по стратегия „ Еразъм+ ” на Европейски Съюз, КД 1, Образователна подвижност за обучители в областта на образованието за възрастни.  
Проектът цели да увеличи компетенциите на предподавателския и административния личен състав по връзки на така наречен “меки умения ” (в частност връзка, сериозно мислене и решение на проблеми, работа в екип, разрешаване на спорове, използване на изобретателни подходи при вземането на решения и т.н.). Постигнатите резултати са в две съществени насоки. От една страна новопридобитите познания и практики дoпринесоха за възстановяване качеството на работната среда, междуколегиалните връзки и общуването с клиентите. От друга страна, преподавателският екип закупи нужните спомагателни квалификации по отношение на ефикасното инкорпориране на уменията на 21-ви век в образователната активност на Центъра.  Тази значима стъпка беше подхваната, с цел да се откликне на настоящите условия на бизнеса и актуалните потребности на възрастните обучаеми от провеждането на чуждоезикови курсове  с интердисциплинарен темперамент, където наред с придобиването на езикови пълномощия, обучаемите усъвършенстват и други свои умения, каквито са ефикасната връзка, презентационните умения, уменията за водене на договаряния, работата в екип и други

(Alpha College, Дъблин)
Международното съдействие на ББИЕ Център и останалите партньорски организации в плана – Alpha College, (Ирландия) InterEducation (Великобритания), Europass (Италия) – спомогна за усъвършенстването и осъвременяването на процеса на работа в сходство с европейските стандарти, както и за професионалното израстване  и мотивацията на личния състав.

(Europass, Флоренция)
Реализирането на сходни планове съставлява изключителна опция за просветителните институции от държавния и частния бранш, включващи всички равнища на обучение, да получат финансиране, с което да обезпечат непрекъснатата подготовка на личния състав си и цялостното повишение на качеството на работа в свoята организация.
Програма Еразъм + е стратегия на Европейски Съюз, която предлага благоприятни условия за развиване в областите на образованието, образованието, младежта и спорта. Повече информация за опциите, които предлага, могат да бъдат открити на уеб страницата на Центъра за развиване на човешките запаси – www.hrdc.bg  
Подкрепата на Европейската комисия за правенето на актуалната обява не съставлява утвърждение на наличието, което отразява гледните точки единствено на създателите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка приложимост, която може да бъде употребена за информацията, съдържаща се в нея.
Автор: Рая Малинова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР