В края на месец март /28-31.03.2018 г./ в Лас Вегас

...
В края на месец март /28-31.03.2018 г./ в Лас Вегас
Коментари Харесай

Петима българи с отлично представяне на престижен турнир по джаги в Лас Вегас

В края на месец март /28-31.03.2018 г./ в Лас Вегас се организираха едни от най-престижните събития от спортния календар на Световната федерация по футбол на маса /джаги/ - ITSF World Masters и Inter Continental Cup.

Най- положителните 12 дами и топ 16 мъже в интернационален проект, оповестени за международни майстори, премериха сили за продобиване на купата „ Най –добър джаги играч в света”.

Три бяха българките, които участваха в международната конкуренция - Екатерина Атанасова, понастоящем първа в международната класация, Благовеста Герова и Александра Новкова. В елиминационния кръг двете топ състезателки Б. Герова и Е. Атанасова доближиха до финалните мачове, като заеха надлежно второ и четвърто място в карайното класиране. Това е огромен триумф за нашите девойки и доказателство за невероятната мощ на българските състезателки в този спорт.

Двете девойки взеха титулярно присъединяване и в отборното съревнование за спечелването на Интерконтиненталната купа сред тимовете на Европа и Америка. След доста динамични и напрегнати мачове тимът на Европа извоюва призовото място както при мъжете, по този начин и при дамите.

Още двама български състезатели - Марио Томов, който е втори в Световната класация по футбол на маса при младежите и Юлиан Пенев – топ играч от най-големия клуб по джаги в страната ни Семеен кодекс „ Джагоарс” - играха в Лас Вегас. Те, както и трите ни девойки, се включиха в последващия отворен шампионат Hall of Fame, като участваха в редица дисциплини. Най-големи и впечатляващи триумфи реализира младата българска вяра - Марио Томов, който съумя да пребори всичките си съперници и сграбчи златото в категориите по Единици и Двойки за младежи. Това е огромно достижение за България, защото формалната маса на Съединени американски щати - Торнадо, се среща рядко у нас и тренировките на нея са лимитирани.

Въпреки неналичието на поддръжка от страна на спонсори и сътрудници и пътешестване на свои разходи, нашите състезатели направиха мощно и победно показване на влиятелните надпревари в Америка.

Адмирациите за тях са заслужени и големи. Да им пожелаем и отсега нататък доста оценки у нас и по света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР