В края на месец февруари Даниил Медведев се превърна в

...
В края на месец февруари Даниил Медведев се превърна в
Коментари Харесай

Битката за №1: Какво трябва да стори Джокович в Мадрид, за да опази лидерството си?

В края на месец февруари Даниил Медведев се трансформира в първия тенисист отвън Голямата четворка, който съумява да оглави международната класация от 2004 година насам, откакто измести Новак Джокович от върха. Само две седмици по-късно обаче сърбинът си върна водачеството в класацията на АТР и към този момент има зад тила си цели 368 седмици като №1.

Въпреки отсъствието си от корта заради травма Медведев разполага с шансове да се завърне отпред на подреждането при обновяването на ранглистата на 9 май след края на Мастърс шампионата в Мадрид, като това би могло да стане факт, ако Ноле не доближи до осминафиналите в испанската столица.

В момента Джокович има в актива си 8400 точки, до момента в който руснакът има 8080. През предишния сезон Даниил доближи до третия стадий на Mutua Madrid Open, което значи, че от сметката му ще бъдат отстранени тъкмо 90 точки. От своя страна, белградчанинът пропусна миналогодишното издание на шампионата, само че за сметка на това има цели 500 точки за отбрана от триумфа си през 2019 година, които бяха замразени поради пандемията от COVID-19.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР