В края на месец август МИГ-Община Марица проведе срещи с

...
В края на месец август МИГ-Община Марица проведе срещи с
Коментари Харесай

МИГ-Община Марица проведе обществено обсъждане относно Стратегията за местно развитие през новия програмен период

В края на месец август МИГ-Община Марица организира срещи с локалната общественост за публично разискване на Стратегията за локално развиване на територията на община Марица през новия програмен интервал 2023-2027г. Срещите бяха извършени в селата Рогош, Скутаре и Царацово като в тях присъединяване взеха представители на разнообразни браншове от територията на община Марица – икономически, нестопански, обществен, както и на разнообразни заинтригувани страни – културни институции и лица, бизнес в областта на търговията и услугите, бизнес в областта на земеделието, локална власт, обществена сфера, спорт и локално развиване, уязвими групи, младежи. Срещите минаха при засилен интерес от страна на локалните поданици.
Прочетете още
Всички срещи стартираха с показване на настоящата социално-икономическа обстановка на територията на община „ Марица “. Беше подчертано върху мощните страни и главните проблеми, както и върху капацитета и главните потребности за развиване на територията на МИГ-Община Марица, към които са ориентирани целите и интервенциите в Стратегията за ВОМР.

Срещите продължиха с показване на стратегическата рамка на политиката за локално развиване на МИГ-Община Марица за интервала 2023-2027г., главната цел на тактиката на МИГ, целите за развиване, характерните цели на тактиката, интервенциите в рамките на  Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони (СПРЗСР), интервенциите отвън СПРЗСР, включително от Европейския обществен фонд (ЕСФ+) и Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР), както и индикативното систематизиране на бюджета на Стратегията.

Целта на публичните разисквания беше създадената Стратегия да бъде разисквана и съгласувана с всички заинтригувани страни на територията и да бъдат взети поради техните оферти, мнения или възражения, с цел да може направения документ да бъде основан на локалните потребности, локалните проблеми, отчитащ локалните специфики, с включени стратегии и ограничения, които да отговорят на локалните потребности, да допринесат за локалното развиване, за възстановяване качеството на живот.

Представянето на стратегическия документ провокира необятна полемика измежду присъстващите и в трите обитаеми места, а в края на срещите участниците се сплотиха към мнението, че направената тактика в огромна степен предлага уравновесен метод в решаването на разнообразни проблеми, които локалната общественост счита за предпочитани и които могат да се решат с ресурсите на тактиката.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР