Второто изстрелване на шпионски сателит от Северна Корея се провали - докато Ким Чен Ун инспектира фабрика за трактори

...
В края на май севернокорейска ракета, носеща шпионски сателит, падна
Коментари Харесай

В края на май севернокорейска ракета, носеща шпионски сателит, падна в морето скоро след излитането.

Въпреки многократните неуспехи, Пхенян заяви, че планира да опита за трети път през октомври.

Изображение: Изстрелването на сателита беше излъчено по телевизията. Снимка: Корейската централна новинарска агенция

Лидерът се зарече да създаде работеща система от шпионски сателити за наблюдение на дейностите на неговите смъртни врагове, САЩ и .

учените изглежда са поправили нестабилното гориво или проблем с двигателя, който причини неуспех на първото изстрелване по време на втория му етап.

Този път това беше дефектна "система за спешно взривяване" в третия етап, каза KCNA - като изстрелването се проведе в ранните часове от четвъртък сутринта местно време.

Травис Кинг: Американски войник влезе в Северна Корея поради „дискриминация в американската армия“, твърди Пхенян

< p>Професор Chang Young-keun от Корейския аерокосмически университет в Южна Корея каза: „Фактът, че те обявиха трето изстрелване през октомври, което е съвсем незабавно, може да означава, че не е имало проблеми с представянето и отделянето на първия , втора и трета степен на ракети и те потвърдиха какво не е наред с устройството за аварийна експлозия чрез приемане на телеметрични данни. графикът от три изстрелвания за шест месеца се ръководи от политика, а не от научен принос.

Първото изстрелване на 31 май дойде само дни след като Южна Корея постави сателити в орбита за първи път с произведена в страната ракета, и официални лица в Сеул предположиха по това време, че Северна Корея е побързала да се справи.

Изображение: Снимка: Централна корейска новинарска агенция

Прочетете повече:

За сравнение, Южна Корея каза, че ще отнеме почти една година между всяко от трите изстрелвания на новата й ракета Нури.

Янг Ук, сътрудник в Института за политически изследвания Асан в Сеул, каза графика предполага, че проектът е бил за „подчертаване на постиженията на Ким Чен Ун, вместо за действително поставяне на работещ сателит в орбита“.

Самият севернокорейски лидер прекара сряда в инспекция на фабрика за трактори в Нампо, вторият по големина град в страната.

Изображение: Снимка: Централна корейска новинарска агенция

Присъединен от сестра си Ким Йо Чен, все по-важна фигура в режима, той призова сайта да помогне за разрешаването на продоволствената криза в предимно земеделската нация.

Северът страда от сериозен недостиг на храна през последните десетилетия, включително глад през 90-те години на миналия век.

Някои анализатори казаха, че фабриката може също така да произвежда части за ракети-носители.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР