В края на май планираме среща, на която да обсъдим

...
В края на май планираме среща, на която да обсъдим
Коментари Харесай

Зарица Динкова: България ще бъде домакин на среща на министрите на туризма на Италия, Испания и Гърция

„ В края на май планираме среща, на която да обсъдим сигурността, съдействието и развиването на туризма сред Италия, Испания и Гърция. Министър Даниела Сантанче към този момент удостовери, своето наличие, като съобщи предпочитание да се включи и във фламенко фестивала проведен от община Шабла, който ще се организира при започване на юни “ , сподели министърът на туризма Зарица Динкова след срещата с италианския си сътрудник Даниела Сантанче.

Сантанче добави, че съдействието по линия на южния фланг на Европа – средиземноморското съдействие , е извънредно значимо за всички страни в района.

„ Ние виждаме България като значим сътрудник и ще работим дружно за сигурност и мир, тъй като това е доста значимо за туризма. В края на месец май ще бъда в България. Подчертавам, че извънредно добре работим с Министерството на туризма в България и в частност министъра на туризма Зарица Динкова “ , сподели още министърът на туризма в Италия Даниела Сантанче.

Сантанче прояви голям интерес към СПА услугите , които предлага българският туризъм, като съобщи, че персонално ще се запознае с тях.

„ На първо място ние имаме преимуществото да разполагаме с извънредно доста минерални извори. И второ – с помощта на развиването на бизнеса и на напъните, които поставя браншът страна ни е показана като все по-добра СПА дестинация, а по този метод България е и все по-конкурентна на европейския пазар “ , акцентира министър Динкова.

Като причина за огромния интерес на италианските туристи към България, Зарица Динкова уточни положителната въздушна съгласуваност , само че след присъединението ни към Шенген по въздух и вода се чака ползата към страната ни да нарасне.

„ Нашите данни за интервала януари – ноември 2023 година демонстрират, че 138 641 италиански туристи са посетили България, което е с 36,5% повече в съпоставяне със същия интервал през 2022 година Предварителните резултати за декември 2023 година демонстрират над 45% нарастване на италианския туристопоток по отношение на декември 2022 година “ , посочи още министърът на туризма.

Министър Динкова акцентира, че с изключение на входящ туристически поток, данните на Министерството ясно демонстрират, че Италия е измежду желаните дестинации за българските туристи. Над 247 хиляди българи са посетили Италия от януари до ноември 2023 година , което изпреварва равнищата отпреди Коронавирус пандемията.

Тази година Министерството ще открие първия народен туристически офис в Испания, който ще дава отговор и за италианския пазар.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР