„В края на май планираме среща, на която да обсъдим

...
„В края на май планираме среща, на която да обсъдим
Коментари Харесай

Динкова: България ще бъде домакин на среща на министрите на туризма на Италия, Испания и Гърция

„ В края на май планираме среща, на която да обсъдим сигурността, съдействието и развиването на туризма сред Италия, Испания и Гърция. Министър Даниела Сантанче към този момент удостовери, своето наличие, като съобщи предпочитание да се включи и във фламенко фестивала проведен от община Шабла, който ще се организира при започване на юни “, сподели министърът на туризма Зарица Динкова след срещата с италианския си сътрудник Даниела Сантанче.

Сантанче добави, че съдействието по линия на южния фланг на Европа – средиземноморското съдействие, е извънредно значимо за всички страни в района. „ Ние виждаме България като значим сътрудник и ще работим дружно за сигурност и мир, тъй като това е доста значимо за туризма. В края на месец май ще бъда в България. Подчертавам, че извънредно добре работим с Министерството на туризма в България и в частност министъра на туризма Зарица Динкова “, сподели още министърът на туризма в Италия Даниела Сантанче.

Сантанче прояви голям интерес към СПА услугите, които предлага българският туризъм, като съобщи, че персонално ще се запознае с тях. „ На първо място ние имаме преимуществото да разполагаме с извънредно доста минерални извори. И второ – с помощта на развиването на бизнеса и на напъните, които поставя браншът страна ни е показана като все по-добра СПА дестинация, а по този метод България е и все по-конкурентна на европейския пазар “, акцентира министър Динкова.

Като причина за огромния интерес на италианските туристи към България, Зарица Динкова уточни положителната въздушна съгласуваност, само че след присъединението ни към Шенген по въздух и вода се чака ползата към страната ни да нарасне. „ Нашите данни за интервала януари - ноември 2023 година демонстрират, че 138 641 италиански туристи са посетили България, което е с 36,5% повече в съпоставяне със същия интервал през 2022 година Предварителните резултати за декември 2023 година демонстрират над 45% нарастване на италианския туристопоток по отношение на декември 2022 година “, посочи още министърът на туризма.

Министър Динкова акцентира, че с изключение на входящ туристически поток, данните на Министерството ясно демонстрират, че Италия е измежду желаните дестинации за българските туристи. Над 247 хиляди българи са посетили Италия от януари до ноември 2023 година, което изпреварва равнищата отпреди Ковид пандемията.

Тази година Министерството ще открие първия народен туристически офис в Испания, който ще дава отговор и за италианския пазар.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР