В края на май Европейската комисия ще представи годишния доклад

...
В края на май Европейската комисия ще представи годишния доклад
Коментари Харесай

ЕК ще предложи започване на преговори със Северна Македония

В края на май Европейската комисия ще показа годишния отчет за Република Северна Македония (РСМ) за напредъка? в процеса на разширение. Комисията за Северна Македония и Албания ще предложи влизане в подготвителната фаза на договарянията, сподели еврокомисарят по разширението Йоханес Хан.

Той прикани държавите-членки на Европейски Съюз без боязън да поддържат продължаването на процеса на разширение, което съгласно него в действителност съставлява “завършването на съюза ”.

„ Убеден съм, че процесите на институционална промяна на Европейски Съюз и разширението евентуално ще се осъществят редом, тъй като и двата процеса изискват години, с цел да бъдат осъществени. Загуба на време ще е, в случай че първо изчакаме институционалната промяна на Европейски Съюз, тъй като към този момент не става въпрос за разширение, а за оформянето на съюза “, означи Хан.

По време на дебата по отношение на “Политиката на бъдещото разширение на Европейски Съюз ” в комисията по външна политика на Европейския парламент Хан сподели, че Европейски Съюз няма да одобри страни с отворени двустранни въпроси.

Той акцентира, че в основата и във фокуса на политиката на разширение на Европейски Съюз е напредъкът в стопанската система и правовата страна.

Хан напомни, че договарянията с най-младия член на Европейски Съюз – Хърватия – са траяли осем години, а договарянията с бъдещите държави-членки се чака да продължат по-дълго. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР