В края на март ви за ареста на група тинейджъри

...
В края на март ви за ареста на група тинейджъри
Коментари Харесай

Въпреки арестите, набезите на Lapsus$ продължават

В края на март ви за ареста на група тинейджъри от английската полиция по отношение на киберпрестъпните изяви на Lapsus$, новопоявила се хакерска група, атакувала няколко огромни компании за настояването на откуп. През тази седмица стана ясно, че английският съд ще упрекна публично двама от задържаните – юноша на 17 години и младеж на 16 години.

Очаквано към тях ще бъдат предявени серия от обвинявания, сред които нелегално навлизане в компютърни системи и нанасяне на трайни вреди на осведомителни масиви, кражба на данни и други Както показаха в разбор на дейностите на киберпрестъпрниците LapsusS са употребявали най-често по-традиционни способи за машинация, като провеждането на телефонни мошеничества, предлагането на пари за достъп до мрежите на атакуваните компании и директно изнудване на засегнатите страни. Оказва се също тъй че и за късия интервал от съществуването на групата, нейните членове са проработили съществени суми в активността си. След серия от непремерени изяви в обществените мрежи на членове на Lapsus$ и позволена от тях немарливост (а евентуално и помощта на конкурентна незаконна банда), в края на предишния месец, полицията във Англия извърши серия от арести на лица сред 16 и 21 години. И макар медийни изявления за края на Lapsus$, сходно и на други сходни случаи, положителните вести се оказват преждевременни.

От обява от през вчерашния ден на компанията за интернет сигурност и отбрана Sophos, че дейностите на лица от кръга на Lapsus$ не престават. Хакери, представящи се за членове на групата са разгласили в Мрежата 70GB данни, идващи от пробив в сигурността на компанията за софтуерна разработка Globant. Самата компанията разгласява неотдавна известие към Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати, в което уведомява за регистриран от тях пробив в мрежата им. Предстои да се разбере дали английският съд ще осъди малолетните хакери, като следствието на групата очевидно ще продължи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР