В края на мандата си кабинетът “Борисов” се втурна да

...
В края на мандата си кабинетът “Борисов” се втурна да
Коментари Харесай

Властта готви небостъргач за чиновници край Арена Армеец

В края на мандата си кабинетът “Борисов” се втурна да приготвя небостъргач за служители на “Цариградско шосе” наоколо до зала “Арена Армеец”. На терен от 24.8 дка ще бъдат построени две офис здания - едната със 75 м височина до кота корниз, а другото - 50 м, в. " Сега ", който е сигнализиран от поданици на регион " Младост ", към който попада теренът на парка.

Зад плана стоят “Държавната консолидационна компания " и " София тех парк ". Двете държавни структури са подали искане до Столична община за правене на нов организационен проект на два парцела в местността " Къро ", като ПУП-ът е направен бързо и е минал през всички публични разисквания. Главният проектант на столицата Здравко Здравков е одобрил проекта на 9 март и в случай че заповедта не бъде обжалвана, ще отвори пътя пред самото планиране и строителство, са показали пред вестника поданици на регион " Младост ".

Заповедта на Здравков, с която е утвърден ПУП-а, показва, че новото предопределение на парцела е за " държавен комплекс от здания за потребностите на държавната администрация " (в работилия досега Подробен устройствен план предназначението е за научно-технологичен парк).

" Промяната в предназначението е обоснована от възникването на нова държавна потребност за основаване на държавен комплекс от здания за държавната администрация ", написа още в заповедта на Здравков. Към офис постройките се залага и надземен гараж с ограничаване за кота корниз до 20 метра.

В момента няма никаква изясненост какво тъкмо се планува да се обитава в новия държавен комплекс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР