В края на м. януари приключи поредната кампания Коледна елха“,

...
В края на м. януари приключи поредната кампания Коледна елха“,
Коментари Харесай

Приключи кампания Коледна елха в Банско

В края на м. януари завърши следващата акция „ Коледна елха “, проведена от Община Банско за събиране на живи коледни елхи. В самодейността се включиха поданици от всички обитаеми места в общината.

В избрания период, в двора на общинския гараж бяха предадени 50 броя отрязани естествени елхи, а също 3 броя иглолистни дървета, дарени за засаждане. Отрязаните елхи ще бъдат преобразувани в дървесен мулч за поддържане на общинските зелени площи.

Живите елхи пък ще бъдат засадени при започване на април. Община Банско предлага на искащите - сами или със своето семейство, да засадят дърво и да го осиновят.

Като част от празничната новогодишна декорация на града, в зелените площи пред Общинска администрация бе сложено живо коледно дърво, украсено от децата на Банско. То също ще бъде включено в акцията по засаждане, която авансово ще бъде оповестена.Инициативата на Община Банско за втори живот на коледните елхи ще продължава и в бъдеще. Тя е част от общинската зелена политика за отговорно отношение и грижа за природата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР