В края на лятото – един мистериозен инцидент край бреговете

...
В края на лятото – един мистериозен инцидент край бреговете
Коментари Харесай

Още обвинения за потъването на луксозната яхта край бреговете на Сицилия

В края на лятото – един тайнствен случай край крайбрежията на Сицилия приключи със гибелта на „ английския Бил Гейтс “. 59-годишният софтуерен бизнесмен Майк Линч почина, дружно с още петима души след потъването на суперяхтата, на която Линч празнуваше оправдателната си присъда по делото за машинация за милиарди долари.

По мегасделката за продажбата на компанията му " Autonomy ” Линч беше застрашен от 20 години затвор с обвиняването, че е фалшифицирал продажбите си и по този начин е постигнал надценка на компанията. Изненадващо обаче пристигна и оправдателната му присъда. В същия ден, в който яхтата потъна, един от другите обвинени по делото на Линч - почина при случай в област Кеймрбидж във Англия. Съобщенията бяха, че мъжът е ударен от автомобил, до момента в който е бил на джогинг. Не е ясно обаче дали сред двата случая има нещо общо. Как суперлуксозната яхта, на която са плавали милионерите е потънала? За следствието към днешна дата споделя по БНТ Румен Михайлов от Италия.

" Инцидентът става все по-заплетен и медиите в Италия, Англия и Франция му отделят все по-голямо внимание. Едно от заглавията в италианските вестници е " Подземен бизнес или по какъв начин със свръхлуксозна яхта потънаха голям брой секрети, потъна истината ". Прокуратурата в Палермо е повдигнала обвиняване за вероятно непредумишлено ликвидиране заради немарливост към корабокрушение за в този момент към трима души - капитанът на яхтата Джеймс Кътфийлд, бордовият монтьор Тим Пърпър Ийтън и морякът Матю Грифит. Капитанът се проверява за какво не е подхванал ограничения да откара яхтата на безвредно място поради приближаващата стихия. Освен това, когато стартира бурята, той извежда целия екипаж на палубата, само че петимата съществени пасажери са оставени в каютите им.

Обвиненията към бордовия монтьор са, че той оставя отворен люк, в който е вкарвана помощната лодка на яхтата и оттова водата е влезнала и незабавно е наводнила генераторите на яхтата, които не са произвели нужния ток и надлежно всички системи за сигурност са блокирани. Морякът пък не подава сигнал с ракета, когато бурята връхлита върху яхтата, а го прави 35 минути по-късно, когато към този момент избавилият се екипаж и няколко от пасажерите са в избавителна лодка ", описа Румен Михайлов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР