В края на изтичащата година кабинетът на Николай Денков отпусна

...
В края на изтичащата година кабинетът на Николай Денков отпусна
Коментари Харесай

Служебната власт на Радев дала на пенсионерите великденски добавки, без да ги плати на НОИ

В края на изтичащата година кабинетът на Николай Денков отпусна изключително 72 млн. лева


за изплатените през април великденски добавки към пенсиите на възрастните хора. Оказва се, че служебното държавно управление на Гълъб Донев, излъчено от президента Румен Радев, е гласувало помощта, само че не е осигурило средства за изплащането ѝ. Добавките са поети от бюджета на Националния застрахователен институт, оповестява Медиапул.

Министерският съвет одобри в сряда спомагателен трансфер по бюджета на държавното публично обезпечаване за 2023 година в размер на 72 000 000 лева " С финансовия запас ще се възстановят към този момент направени разноски за погашение на спомагателни суми към пенсиите за месец април ", заяви държавната пресслужба.

Необходимите средства ще бъдат обезпечени посредством преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2023 година, прибавят оттова.

Правителството тази година не отпусна коледни добавки за пенсионерите. Вместо това финансовият министър Асен Василев предпие нов метод - ежемесечна помощ към пенсиите на най-бедните.

" В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки за пенсионерите. Хората с най-ниски пенсии, които са 523 лв., ще получават по 50 лв. всеки месец, а не 50 лв. еднократно за Коледа. ", сподели тогава Вадилев, прибирайки се от Брюксел.

От 1 юли следващата година пенсиите би трябвало да се усилят с 11%, а също и вдовишките добавки, напомни преди дни Василев при приемането на първо четене на бюджета за идната година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР