В края на годината идва ред на равносметките за изминалите

...
В края на годината идва ред на равносметките за изминалите
Коментари Харесай

Убийствата, които потресоха България през 2023 г.

В края на годината идва ред на равносметките за миналите 365 дни.

Днес GlasNews ще ви напомни най-тежките случаи, които останаха в съзнанието на българите - убийствата, които белязаха 2023 година

Една екзекуция потресе освен нашата страната, само че и ЮАР. Издирваният от Интерпол български предприемач Красимир Каменов-Къро бе погубен на 25 май. Заедно с него бяха премахнати жена му, един от охранителите му и детегледачка. От локалната полиция оповестиха публично, че четирите тела са открити в Константия, първокласно предградие на Кейптаун, към 8.20 ч. локално време.

Каменов бе търсен по съмнения за опасност за ликвидиране, изнудване и ликвидиране. Той е обвинен в подбудителството на някогашния служител на реда Любомир Иванов, който беше убит в столичния квартал „ Лозенец “ предходната година. Успоредно с това прокуратурата уличи Каменов като част от скрит план, с присъединяване и на други престъпно проявени лица, както и подсъдими като Цветан Василев, за дискредитиране на висши магистрати и служители на реда. По-рано през април бе публикувана информация, че Каменов е поръчал общо осем убийства.

Показното ликвидиране на Алексей Петров определно също беше измежду най-шокиращите закононарушения през годината. Бизнесменът бе убит в главата в столичния квартал " Драгалевци " в средата на август.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов уточни, че Петров постоянно е минавал по въпросния маршрут на територията на Природен парк " Витоша ". Застрелян е в гориста околност, наоколо до пътека.

Заедно с него бе жена, която бе ранена. Медиците съумяха да спасят живота й, макар пострадванията й. Пострадалата бе разпитаната от органите на реда.

Министерство на вътрешните работи стартира огромно следствие и търсене на стрелеца, само че четири месеца по-късно няма нито задържан(и), нито разгласен обвинен.

След тези случаи започнаха и спекулации за завръщането на ганстерските години.

През юли пловдивското село Цалапица възстана след ликвидиране на млад мъж. На 20 юли Димитър Малинов излиза от у дома и в никакъв случай не се прибира. Няколко дни по-късно тялото на 24-годишният юноша бе намерено заровено край селото. Според съдебномедицинската експертиза и съгласно прокуратурата гибелта е настъпила незабавно вследствие на тежък побой.

Основният обвинен Рангел Бизюрев съумява да се укрие зад граница. Той бе разгласен за търсене с европейска заповед.

Междувременно на 31 юли бяха арестувани близнаците Борислав и Валентин Динкови от селото. Впоследствие прокуратурата им повдигна обвинявания за укривателство на търсения Бизюрев.

Проверка на ОДМВР-Пловдив пък откри, че редица нарушавания са установени по случая с убийството на Димитър. Това е довело до укриването на Рангел. Със заповед на министъра на Министерство на вътрешните работи дисциплинарно бяха уволнени някогашният шеф на ОД МВР-Пловдив - старши комисар Васил Костадинов и началникът на районното ръководство в Стамболийски - основен контрольор Ангел Керпиев. Временно отхвърлен от служба бе и контрольор Дамян Капов.

След траяло няколко месеца интернационално търсене, в края на ноемрви Рангел Бизюрев бе арестуван в Дания по искане на българската прокуратура, а показанията, които ще даде, ще бъдат основни за следствието по случая. Те могат да трансформират обвиняванията и на близнаците.

Смъртта на млада жена в София също е измежду най-потресаващите случаи. 32-годишната Кристина Благоева бе открита мъртва в багажник на кола в столицата. Задържан за убийството е арестуван Калоян, неин някогашен сътрудник с който е иала връзка.

В последния ден от живота си Благоева оставила на работното си място записка, на която написала: " Ако се случи нещо с мен, да търсят Калоян ".

Калоян К. се е крил в колата на 32-годишната Кристина, чието тяло беше намерено в багажник на кола в София. Във съдбовния следобяд обвиненият за убийството 34-годишен Калоян е писал на Кристина, като ѝ е съобщил, че отива към офиса ѝ, с цел да я види. Изплашена, тя бързо си потегля от работа и се качва в колата си. Оказва се, че там се крие мъжът. В момента, когато Кристина потегля, някогашният ѝ другар се демонстрира, в придвижване сяда на шофьорското място и с два патрона убива дамата.

Трагедия в Пазарджишко потресе локалните поданици през септември.

Мъж простреля жена си и щерка си в Черногорово, след което самичък постави край живота си. Съпругата му е била на 71 години, а щерка му на 45.

Причините на двойното ликвидиране по този начин и не бяха изяснени.

Подобен случай от Пловдивско също влезе в черната хроника. На 5 декември село Маноле осъмна почерняло от полиция. Причината е злокобно двойно ликвидиране с последвало самоубийство. Полицията се отзовава на сигнал, подаден на телефон 112, малко след среднощ.

Съпругът на жена убива нейните родители - татко ѝ и майка ѝ и ранява тежко брат ѝ. Първоначалната версия на проверяващите е за влошени фамилни връзки.

 „ Действително се касае за ликвидиране на две лица, трето е простреляно, след което причинителят се самоубива ”, оповестиха тогава на брифинг от полицията.

Васил считал, че родителите на Таня я настройват против него и по тази причина решил да се саморазправи с тях. Той влетял в дома им и ги прострелял с противозаконна ловна пушка, ранил брата на жена си Танчо и най-после се самоубил. Според жителите на махалата в селото, където става убийството двойката постоянно са се карали и дамата от време на време е бягала при родителите си. "

Годината ще се запомни с многото убийства на дами в изискванията на домашно принуждение, като единствено доникъде на май месец случаите бяха 13.

Общо умишлените убийства в страната до началото на декември са 104, като по-голямата част от тях са разкрити.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР