В края на годината американската икономика е в отлична форма

...
В края на годината американската икономика е в отлична форма
Коментари Харесай

Фед ще се въздържи от действия при очертаващата се силна година за американската икономика

В края на годината американската стопанска система е в отлична форма и Управлението за федерален запас (УФР) съвсем несъмнено ще остави без смяна водещата рента на последното си съвещание за тази година, отбелязва Франс прес.

Латинска Америка и Европа стагнират, а Китай притеснително стартира да се " задъхва ", до момента в който в Съединени американски щати през ноември докладът за работните места, който надмина упованията на икономистите, акцентира устойчивостта на американския пазар на труда макар трудностите, създавани от комерсиалната война на президента Доналд Тръмп и признаците за закъснение на потребителското търсене.

Така че УФР може да одобри овации за постигнатата постоянна стопанска система.

Признаците на резистентност поддържат решението на централната банка от октомври да спре с ограниченията след три намаления на водещата рента през годината. Банкерите, определящи паричната политика на УФР, в този момент могат да изчакат и да видят по какъв начин се показва стопанската система при започване на 2020-а.

Комитетът, който стартира съвещанието си през днешния ден, ще разгласи решението за лихвата на следващия ден вечер (след 21:00 ч. бълг. време - бел. ред). Ще разгласява и нова тримесечна икономическа прогноза.

След предходното съвещание през октомври членовете на УФР дават ясно да се разбере, че паричната политика е съвем уместна.

Потребителските разноски и доверие са мощни. Пазарът на жилища се съживи. Безработицата към момента е доста ниска, а наемането на личен състав продължава. Растежът на брутния вътрешен артикул се забави през третото тримесечие, само че се оказа по-добър спрямо опасенията.

Пазарите на фючърси предвиждат, че УФР ще остави лихвата непроменена най-малко до септември следващата година, когато може да има ново намаляване.

Шансовете за криза през идващите 12 месеца, съгласно нюйорското поделение на УФР, също са почнали да понижават, съобщи Българска телеграфна агенция.

Перспективите могат внезапно да се трансформират според от протичащото с комерсиалния спор с Китай. Ако Вашингтон и Пекин съумеят да сключат отчасти комерсиално съглашение и най-малко прекратят враждебните дейности, краят на несигурността може да даде мощен подтик на бизнеса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР