В края на февруари курортите във Варна започват вече да

...
В края на февруари курортите във Варна започват вече да
Коментари Харесай

Варненци: Нещо лошо става в града и курортите, което не се е случвало от десетилетия! Заплатите падат

В края на февруари курортите във Варна стартират към този момент да се стягат за новия сезон. И още веднъж стартира непрекъснатото недоволство на притежатели и шефове на хотели и заведения за хранене: „ Няма личен състав! “ А може би въпросът, който би трябвало да се зададе, би трябвало да е към самите тях – кой очаквате да работи за 700 лв.?

Млади варненци, които разчитат на сезонната работа в курортните комплекси разясняват с оскърбление, че заплатите в туризма вместо да порастват – на фона на декларациите на ръководещите политици, че приходите в България се покачат, в действителност се движат в противоположната посока. В обявите за работа в действителност се дава обещание още по-ниска заплата от предходната година, това разясняват търсещите работа.

„ Масово предлаганата заплата е 700 лв. месечно – 2019 година във Варна! Дори и за водачите на бусове – прехвърляния не дават повече от 800 лв.. А при започване на годината имаше мощен плач, че за Златни пясъци се търсили служащи от Молдова и Беларус. Но единствено възпитаници от Оперативно-наблюдателно дело се съгласявали “ - този коментар във Facebook демонстрира действителното положение на туристическия отрасъл.

От друга страна формалната статистика регистрира, че в сектора „ Хотелиерство и ресторантьорство ” се отбелязва един от най-големите растежи в междинната заплата за област Варна в последното тримесечие на 2018-а по отношение на миналата година. Явно обаче сред статистиката и това, което демонстрират наблюденията на тези, които действително работят в курортите, има основна разлика.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР