В края на февруари истинската зима най-сетне дойде. А с

...
В края на февруари истинската зима най-сетне дойде. А с
Коментари Харесай

Снегът затвори части от две магистрали

В края на февруари същинската зима най-накрая пристигна. А с нея снежните несгоди - затворени пътища, тапи, произшествия, селища без ток и дървена почивка за десетки учебни заведения. Затвориха автомагистрала „ Хемус ” край Варна. В момента е неосъществим достъпът сред Варна и Шумен. В региона на пътен възел „ Каспичан ” придвижването е спряно до границата на област Варна. Пътят Варна-Добрич към момента е отворен, само че е неразрешен за транспортни средства над 12 тона.

По пътя Варна-Бургас също има проблеми в региона на село Горица, оповестява Нова телевизия. Изключително тежка е ситуацията в Добрич и Шумен. Властите предизвестяват да не се пътува, с изключение на при последна потребност. Остават затворени учебните заведения на територията на общ. Варна, в общините Суворово, Аксаково и Девня, а в Бяла до 2-ри март. На територията на общ. Варна работят 43 снегорина. Има дежурни, които са подготвени да се отзоват при потребност, само че управляващите въпреки всичко предизвестяват да не се пътува.

Силен вятър и сняг блокираха и Автомагистрала „ Тракия ” сред Карнобат и Бургас. От 20:30 довечера този регион е затворен и в двете направления. Снеговалежът към момента продължава, а бурният вятър е причина за снегонавявания и понижена видимост. Забранено е придвижването за тежкотоварни камиони над 12 тона в сектора от Обзор за Варна, както и Дюленски проход. Затворен е пътят Средец-Елхово поради няколко пътно-транспортни катастрофи. Автомагистрала „ Тракия ” ще бъде отворена най-рано на следващия ден в светлата част. Освен по двете автомагистрали към Източна България, съвсем невероятно е напредването И в Русенско. Затворени са трасетата Русе - Разград и Русе - Силистра, както и цялата третокласна пътна мрежа в региона.

 От Пътната организация приканиха водачите да не потеглят с колите си през нощта и на следващия ден, в случай че не е неотложно. Най-тежка беше ситуацията в Смолянско, където имаше червен код за рисково време. Предупрежденията на АПИ към момента важат за Смолянска и Кърджалийска области. През целия ден в Родопите валя сняг, като в Смолян той доближи до 40-50 см, а по високите места в Кърджалийска област има снегонавявания от 1 метър и повече.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР