В края на декември Solana (SOL) постигна значителен успех, като

...
В края на декември Solana (SOL) постигна значителен успех, като
Коментари Харесай

Тази криптовалута може да е една от най-добрите инвестиции през 2024 година

В края на декември Solana (SOL) реализира забележителен триумф, като изпревари XRP (XRP) като петата най-голяма криптовалута по пазарна капитализация, отбелязвайки незабравим напредък за Solana през 2023 година с впечатляващ годишен скок от над 1,000%.

Тази смяна подтиква към преоценка на XRP , който към момента е заседнал в правни борби с Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC), възпрепятстващи всевъзможен значителен пробив оттатък ценовото равнище от $1. От друга страна, SOL се обрисува като безапелационна опция, демонстрираща обещаваща траектория.

Основното капиталово предложение за Solana се върти към капацитета ѝ да изпревари Етериум ( ETH ). От 2020 година насам спекулациите в промишлеността нареждат Solana като евентуален “ ” и този разказ набира мощ, защото Solana се потвърждава като по-бърза и по-рентабилна версия на Етериум.

Превъзходството на Solana се разгръща и върху скоростта на обработка на транзакциите и общата продуктивност, което я нарежда като сериозен съперник на Етериум. Въпреки многогодишните старания за наваксване на изоставането, разказът за Solana се развива позитивно, като авторитетни вложители, в това число Кати Ууд от Ark Invest, поддържат Solana като жизнеспособна опция на Етериум.

Растежът на Solana е в допълнение подсилен от стратегически катализатори, а точно нейната мобилна крипто тактика, показана през лятото на 2022 година През последните 18 месеца тази тактика се материализира в Saga, първия по рода си мобилен крипто телефон , пуснат на пазара през май.

Признавайки потребността от крипто мобилно преживяване, Solana , ръководена от дипломиран екип от някогашни инженери на Qualcomm, има за цел да предефинира взаимоотношението с крипто на смарт телефоните.

Стратегията за крипто подвижност обгръща и Solana Pay – протокол за заплащане, основан на блокчейн, показан през февруари 2022 година Тази самодейност е ориентирана към потребителите, които избират крипто заплащания, и към търговците, които се стремят да заобиколят високите такси за обработка на кредитни карти. Стратегическият ход на Solana включва интеграция с Shopify през август, като се акцентира практичността и успеваемостта на крипто заплащанията в точката на продажба.

За разлика от нея XRP е изправена пред непрекъснати правни провокации с Комисията по скъпите бумаги и тържищата, което попречва капацитета ѝ на американския пазар, до момента в който не бъде реализирана регулаторна изясненост – период, който евентуално ще се проточи до 2024 година

Ripple Labs, структурата, която стои зад XRP, се бори със обилни правосъдни разноски, като съгласно прогнозитре, те може да надвишават $200 милиона, което усилва финансовото напрежение.

Макар да отчитаме евентуални краткосрочни възходи, изключително след правни победи, притежаването на XRP изисква нерешителност. От друга страна, Solana съгласно мнозина се обрисува като по-добра дълготрайна инвестиция, което е видно от изпреварването на позицията на XRP в края на годината.

Тази смяна служи като безапелационен знак за вложителите да се насочат към Solana, позиционирайки се като водач в крипто пространството.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР