В края на август миналата година жена успяла да обере

...
В края на август миналата година жена успяла да обере
Коментари Харесай

Безсрамна крадла обра заложна къща, скри плячката в дрехите на малко дете

В края на август предходната година жена съумяла да обере по извънредно находчив метод бургаска заложна къща, откри информация на Burgas24.bg.  

Осъжданата и без всякакво обучение мошеничка, с букви К., влезнала в обекта с дете на ръце. Поискала от продавачката да й покаже златни обици. Служителката отключила витрина, извадила табла, на която били подредени общо 53 броя обеци и ги посочила на " клиентката ". Крадлата почнала да пресяга през ръцете на продавачката, като взимала обеци, след това ги оставяла, макар забележките да не го прави. Докато правила това К., употребявайки особена сръчност, взела с два пръста два чифта обеци. След като й е казано да ги пусне, върнала в ръката на продавачката единствено единия чифт. Другият останал в нея и го скрила към тялото на детето незабележимо от работничката в заложната къща.

Подсъдимата поискала да измерят грамажа на обеците, които върнала и била безапелационна, че ще си ги купи. След това обаче К. излязла от заложната къща и повече не се върнала. Щом преброила обеците, които се намирали на таблата, служителката в заложната къща открила, че липсва 1 чифт обеци с тегло 4,07 грама.

Същия ден измамничката срещнала друга жена и я помолила да заложи откраднатите от нея обеци, тъй като нямала персонална карта.  Двете отишли до бургаска заложна къща. Позната на обирджийката влезнала сама и декларирала. Служител изтеглил обеците, които се оказали 4,06 грама. Той ги приел в залог против сумата от 165 лева със период на залога 30 дни. Свидетелят съставил заложен билет, в който били записани персоналните данни на заложилата златото жена.  Тъй като до приключване на периода на контракта, нито подсъдимата, нито другата жена откупили обеците, те били продадени и след това били претопени.

В заложната къща имало инсталирано видеонаблюдение и крадлата била хваната. За осъществяването си подсъдимата ще лежи пет месеца в пандиза при първичен " непоколебим “ режим.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР