В края на август и началото на септември нещата с

...
В края на август и началото на септември нещата с
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Очакваме над 500 случаи на ден през втората половина на август

В края на август и началото на септември нещата с COVID-19 ще станат малко по-критични, по-късно ще се успокоят. Това предвижда математикът на НОЩ проф. Николай Витанов пред Българска национална телевизия.

Броят на случаите стартира да се усилва. В момента сме 193 случаи дневно. До 3 август би трябвало да сме до 200 случая, с цел да владеем обстановката. Над 500 случаи дневно обаче може да се чакат у нас през втората половина на август. Това е подготвителната фаза на вълната. Септември месец стартират неприятностите, изясни той.

„ Хората, които в този момент са на отмора, ще се приберат, по-късно ще отидат в офисите, които са затворени пространства, по-късно учениците стартират да вървят на учебно заведение. Това ни кара да мислим, че през септември обстановката ще се утежни. Понеже Делта разновидността на COVID-19 е доста инфектиран, вълната ще подскочи внезапно нагоре, само че няма да е доста продължителна. Пиковата стойност може да е такава, че да ни се завият главите. Болниците би трябвало да стартират да се приготвят още в този момент “, предизвести математикът.

„ Най-уязвими ще са тези с най-малка отбрана или неимунизираните. Това е младежта. За никакъв групов имунитет не можем да приказваме “, счита проф. Витанов.

По думите му хората, които би трябвало да провеждат акцията за имунизиране не са си свършили работата. Той изясни още, че хората, които са преболедували са с по-намалена отбрана.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР