В края на 90-те години на миналия век много се

...
В края на 90-те години на миналия век много се
Коментари Харесай

Икономика vs европомощи

В края на 90-те години на предишния век доста се бях обидила на тогавашния министър-председател Иван Костов, тъй като канеше непознатите вложители в България с обещанието, че тук ги чака квалифицирана и евтина работна ръка.  Не съм евтина, сърдех се тогава. С какво съм по-лоша от хората с моята подготовка в другите страни?

Кой да допусна, че двайсетина години по-късно сегашният ни министър председател даже към този момент няма да кани непознати вложители да строят заводи за нископлатен труд у нас, а напряко ще се хвали какъв брой еврофондове  сме усвоили като единствен мотив, че в страната е настанал някакъв нечуван разцвет. Защото тъкмо по този начин отговори Бойко Борисов на срещата с българската общественост в Лондон предходната седмица, когато наш бежанец го попита по кое време ще ги стигнем румънците.

Колкото и да го считаме за високомерен, явно Иван Костов има по-високо мнение за българите. Той ни оферираше на чужденците като хора, които могат да свършат някаква работа, и то добре. Пращаше безработните на село да орат и сеят. А откогато се е качил на върха на изпълнителната власт, Борисов изяснява единствено какъв брой пари щял да ни докара от Европа и по какъв начин единствено той можел да го направи. И внушението е – не сме в положение сами да излезем на облага, само че Големият брат ще помогне, би трябвало да сме добре с него. Като обществено слаби на помощи. Или като лентяи, оглеждащи се за следващия бърз заем или чакащи облага от тотото. Така май си ни показва сегашният ни министър ръководител.

Усещате ли по какъв начин след 1989 от година на година упоритостите ни спадат? И нашите персонални, и на политиците ни.  Или може би зависимостта е противоположната – първо се деморализира ръководството, а след
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР