В края на 50-те години младият радиоводещ Алън Фрийд за

...
В края на 50-те години младият радиоводещ Алън Фрийд за
Коментари Харесай

Нужно ми е да обичам някого, да чакам някого и да правя нещо - ЕЛВИС ПРЕСЛИ

В края на 50-те години младият радиоводещ Алън Фрийд за първи път използва понятието рокендрол – умелата и забавна комбинация сред темп енд блус, кънтри музика, блус, буги и джаз.

Това е първият род на рок музиката. Афро-американци като Чък Бери , Литъл Ричард , Бо Дидли и Фатс Домино извършват своята музика основно пред афро-американска аудитория, отхвърляни от белите поради расови предубеждения.

Според списанието Rolling Stone – за първа рокендрол ария би трябвало да се смята „ That’s All Right (Mama) “ (1954) на Елвис Пресли .

Елвис Пресли е най-голямата звезда на рокендрола и икона в музиката и киното, считана за една от най-значимите персони в поп-културата на 20 век. Той е най-продаваният солов актьор в историята на поп музиката.

Номиниран е за 14 награди Грами, като печели 3 от тях, а също така получава и Грами за повсеместен принос.

По света към 85 000 души работят само и единствено като негови имитатори.

Истината е като слънцето. Може да пандизите очи за известно време, само че то няма да изчезне.

Аз не се пробвам да бъда секси. Това просто е моят метод да изразя себе си, когато се движа.

Мога да си разрешава всичко, също така, което в действителност желая.

Образът е едно, а самият човек – напълно друго… Твърде мъчно е да съответстваш на облика.

Моята философия за живота е елементарна: нужно ми е да обичам някого, да очаквам някого и да върша нещо.

Аз не знам нищо за музиката. И не мисля, че е нужно!

Когато нещата отидат по дяволите, не отивай с тях и ти.

Господ дава, Господ и взема. На мен може да ми се наложи да подкарам овцете следващата година.

Всичко постоянно е едно и също. Само тълпата става по-голяма.

Важно е да се стараеш, да бъдеш заобиколен от хора, които могат да ти дадат малко благополучие – тъй като вие живеете единствено един път, приятелю.

Имам толкоз доста неща в главата ми, с други думи, аз се пробвам да съм наясно с всичко, а не да полудея. В живота би трябвало да бъдем доста деликатни. Лесно е да си се полудее.

Докато се срещнем още веднъж, може би Бог ще ви благослови по този начин, както благослови мен.

Елвис Пресли бил разпален колекционер на полицейски значки и е желал да има значката на Бюрото по опиати и рискови дроги, която олицетворявала ултимативната власт – с нея той би могъл да посещава легално всяка страна, вкарвайки каквито си пожелае опиати и оръжие.

За задачата е пропътувал дистанцията до Белия дом, с цел да достави персонално това писмо на президента Никсън , на 21 декември 1970.

Няколко часа по-късно той се среща с него, подарява му револвер Колт 45 откакто се снимат дружно и моли за въпросната значка, която в последна сметка получава.

Официалните фотоси от този момент са най-търсените в историята на националните архиви, поради нелепото несъгласие.

Скъпи господин Президент,

Първо, бих желал да се показва. Аз съм Елвис Пресли и Ви се удивлявам и имам голям почит към Вашата служба. Говорих с вицепрезидента Агню в Палм Спрингс преди три седмици и показах терзанието си за нашата страна. Културата на опиатите, хипи детайлите, студентите за демократично общество, Черните пантери и така нататък не ме възприемат като техен зложелател или както се споделя – като част от върхушката. Наричам я Америка и я обичам.

Сър, мога и ще бъда разполагаем с всичко, с което бих могъл да оказа помощ на страната да излезе от усложненията. Нямам никакви терзания или подбуди разнообразни от това да оказа помощ на страната да се оправи.

Така че не бих желал звание или съответна позиция. Мога и ще направя повече, в случай че съм федерален сътрудник без избрана задача и ще оказа помощ по моя метод посредством връзка с хора от всички възрасти. Първо и на първо място, аз съм актьор, само че всичко, от което се нуждая са федералните пълномощия. В самолета съм със сенатор Джордж Мърфи и дискутирахме проблемите, пред които е изправена нашата страна.

Сър, отседнал съм в хотел Вашингтон, стая 505-506-507. Двама души работят с мен – Джери Шилинг и Сони Уест. Регистриран съм с името Джон Бъроуз. Ще бъда тук, колкото е належащо, с цел да получа пълномощията на федерален сътрудник. Направих задълбочено изследване на злоупотребата с опиати и техниките за комунистическо промиване на мозъците и съм тъкмо по срещата на цялата работа, откъдето мога и ще бъда най-полезен.

Радостен съм да оказа помощ, до момента в който това се пази в цялостна загадка. Може да се допитвате до Вашия екип или който и да ми се обади по което и да е време през днешния ден, тази вечер или на следващия ден. През тази година ме предложиха за един от десетте най-изтъкнати млади мъже на Америка. Това ще се организира на 18 януари в родния ми град Мемфис, Тенеси. Изпращам Ви моя къса автобиография, с цел да разберете по-добре това заявление. Ще се веселя да се срещнем, просто да ви поздравя, в случай че не сте прекомерно ангажиран.

С почитание, Елвис Пресли

ПС
Вярвам, че Вие, сър, също Сте един от десетте най-изтъкнати мъже на Америка. Имам персонален подарък за Вас, който бих желал да Ви подаря, а Вие можете да го приемете или в противоположен случай ще го задържа за Вас, до момента в който го вземете.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР