В края на 2023 г. ще бъде произведен първият електромобил

...
В края на 2023 г. ще бъде произведен първият електромобил
Коментари Харесай

Първият електромобил у нас излиза догодина, през 2025 ще произвеждаме по 20 хил. годишно


В края на 2023 година ще бъде създаден първият електрически автомобил у нас серийно произвеждане от немската компания Next.e.GО, която в България оперира взаимно с сдружението Адвент, което е благосъстоятелност на Кирил Домусчиев. Това съобщи притежателят на компанията в особено изявление за bTV.

Първата копка на завода край Ловеч се чака да бъде при започване на юли, а откакто проработи на цялостни обороти през 2025 у нас годишно компанията ще създава по 20 хиляди автомобила годишно, добави Домусчиев. Той уточни, че това няма да е алегорично събитие, а начало на същинско строителство

В момента текат последни съгласувателни процедури по капиталовия план, който е създаден от немски и български архитекти. Това може би ще бъде най-модерният цех за електрически автомобили в Европа.

По думите на Домусчиев се чака търсенето да е много огромно. Автомобилите се чака да намерят реализация в цяла Европа

Последно край града се сглобяха коли на китайската компания Great Wall. В Ловеч се произвеждаха в продължение на повече от 20 години модели на „ Москвич “.

Инвестицията на Next.e.GО бе оповестена предходната година от сегашния министър председател Кирил Петков, който по това време беше длъжностен министър на стопанската система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР