В края на 2023 г., която се очаква да бъде

...
В края на 2023 г., която се очаква да бъде
Коментари Харесай

Какво да очакваме от COP28

В края на 2023 година, която се чака да бъде най-горещата на Земята в историята, и с научните предизвестия за идни нови климатични катаклизми, COP28 ще би трябвало да откри способи да притисне държавните управления да реализират контрактуваните към този момент климатични цели.

Донякъде иронично, само че COP28 ще бъде управлявана от Султан Ал Джабер - основен изпълнителен шеф на Националната петролна компания на Абу Даби. След като той открие двуседмичната конференция, страните ще би трябвало да дефинират тактики за ограничиване на световните температури до +1,5°C над прединдустриалните равнища.

Според Програмата на Организация на обединените нации за околната среда (UNEP), страните би трябвало да положат обилни старания за понижаване на парниковите излъчвания с 42% до 2030 година, както беше посочено на 20 ноември. Това е цената, с цел да се избегне до тази дата покачване на световните температури с 2,5°C до 2,9°C.

Технически отчет, оповестен през септември, демонстрира обаче, че страните не реализират задоволителен прогрес в намаляването на въглеродните излъчвания и съгласно Организация на обединените нации, „ Cop28...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР