В края на 2021 г. почитатели на футбола в гр.

...
В края на 2021 г. почитатели на футбола в гр.
Коментари Харесай

В Плевен посветиха футболен турнир на 104-годишнината от битката при Дойран

В края на 2021 година фенове на футбола в гр. Плевен основават собствен футболен отбор на име „ Девета Плевенска Дивизия ". Те назовават тима си по този начин, защото желаят да напомнят на обществото за геройските подвизи на Девета плевенска пехотна дивизия, която носи победа за България на историческата Битка при Дойран от 1918 година. В тези времена военачалник Владимир Вазов, дружно с плевенската пехота, съумяват да победят доста по-многобройната войска от англичани и гърци.

Дойранските боеве ще се запомнят вечно, а повдига на плевенските пехотинци и до през днешния ден се учи в учебниците по история. Не са малко и международните военни академии, които и към момента описват за тактиката на нашенците и за безапелационната победа на враждуващите сили.

Голямото предпочитание на ФК „ Девета Плевенска Дивизия " да играе мачове, е една от аргументите да се сътвори шампионата във връзка българската победа в Битката при Дойран. Разбира се, младите момчета желаят да припомнят за това историческо събитие и да накарат от ден на ден хора да се гордеят с България и нейните синове. Организацията на шампионата е отлична и към този момент е оповестена датата на провеждането му. Футболният конгрес с исторически привкус ще се организира от 17.09.2022 година до 18.09.2022. Състезанието ще се играе на футболното игрище „ Терасата " в град Плевен.

Организаторите се надяват шампионатът да се трансформира в същинско представление и хората по трибуните да се забавляват със конфликтите на зеления килим. Тук също означаваме, че едно от лицата, виновни за събитието, господин Илия Пацев, желае и в бъдеще да има сходни тематични футболни съревнования. Той изрича благодарности на притежателите на уеб страницата scatter.bg, които харесаха концепцията за шампионата и оказаха скъпа поддръжка за обезпечаването на чисто нови спортни екипи за плевенския тим.



Обобщителни думи
Подобни начинания постоянно са добре пристигнали, защото с тях, се слави българската история. Що се касае до футболната част на нещата, то тя също е доста забавна и няма по какъв начин да не грабне вниманието на публиката. Очакваме с неспокойствие да изгледаме страхотните конфликти на терена и се надяваме надпреварите да бъдат почтени, открити и изпълнени единствено с позитивни страсти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР