В края на 2021-а се върнахме успешно в 2019 година.

...
В края на 2021-а се върнахме успешно в 2019 година.
Коментари Харесай

Второто чудо на света: с десни средства не можеш да постигнеш леви цели

В края на 2021-а се върнахме сполучливо в 2019 година. Казвам го без жлъч, тъй като спадът през 2020-а поради пандемията беше сензитивен. Сега се върнахме навръх равнищата на 2019 година, което значи, че се движим със скоростта на костенурката . Това разяснява икономистът проф. Боян Дуранкев пред БНР.

По думите му имало многоглава ламя, която пречи на икономическото възобновяване и на общественото развиване .
 Правителството -
Правителството - " Предизвикай себе си! "

Тактиката на " Продължаваме промяната " в предизборния интервал даде своя резултат, само че остави и някои козове в ръцете на опозицията, които тя може да употребява и то трайно, а освен в началния стадий на новото ръководство

" Развръзката може би следва. Да не забравяме, че има и втори и трети ешелон на властта, където към момента има мощни позиции на партиите ГЕРБ и Движение за права и свободи . Дали посредством изчегъртване, или посредством опитомяване - това следва идната година. Първото, което раздруса България, това е тази нужна икономическа смяна.... Това разпределяне и крадене, което е било, на публични пари, посредством измяна на законите в интерес на олигархията. Слагането във фризера на ГЕРБ и Движение за права и свободи е първият стадий на някаква смяна ", настоя Дуранкев.

Според икономиста упованията са да има пренасочване на финансовите потоци .

" Преразпределение на порциите към други бизнеси и други ползи . Трябва да бъдем доста внимателни, тъй като и това нещо е допустимо. Да дадем въпреки всичко един толеранс до 1 април , когато да кажем дали това нещо към този момент се следи, или - не ", означи още Дуранкев.

Професорът посочи, че през 2022 година страната трябвало да насочи фонда за струпване - това, което идва от държавния бюджет - най-много към вложения в държавния бранш, а не към разпределяне на частния бранш , както беше до момента.

" Т. е. преосмисляне на самата страна като себе си. Защото тезата, че страната е непроизводителна, тя не основава Брутният вътрешен продукт, е несъстоятелна и от дълго време е отречена в Европейски Съюз ", показва още Дуранкев.

Икономистът акцентира, че пред държавното управление стояла една неразрешима аксиома : " Аксиомата е, че с десни средства не можеш да направиш леви цели. Ако това нещо стане, то ще е второто знамение в света - дружно с премахването на корупцията в България , което дават обещание новите ръководещи. "

Професорът предложи на държавното управление да направи разбор на растежа на цените в България, който съгласно него е и с помощта на олигархични и олигополистични групировки в стопанската система на страната, а не е единствено поради цените на международните пазари .

" Тук имаме олигархия и това нещо няма по какъв начин да бъде победено единствено с махането на Бойко Борисов ", посочи Боян Дуранкев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР