В края на 2019 година волейболен клуб Левски София ще

...
В края на 2019 година волейболен клуб Левски София ще
Коментари Харесай

Волейболният Левски София ще има нова зала до края на 2019 г.


В края на 2019 година волейболен клуб Левски София ще има своя нов дом в покрайнините на Витоша, където ще тренира и ще семейства в мачове си. Проектът " Левски Арена " е част от стадий II от реализацията на многофункционалния комплекс Garitage Park, който се намира в кв. Малинова котловина и към този момент е в развой на строителство.

Капацитетът на залата ще бъде 1700 фенове, а оборудването ще дава отговор на всички условия на FIVB за осъществяване на мачове от Шампионска лига по волейбол.

" Развълнувани сме, че най-сетне ще разполагаме със лична база и то изпълнена по безукорен метод. Вярвам, че ще по този начин ще притеглим от ден на ден последователи и практикуващи този спорт ", съобщи Владимир Николов, президент и старши треньор на " сините ".

Инвестицията в " Левски Арена " възлиза на 5 милиона лeва. Проектното решение на залата предлага концепцията за повсеместен многофункционален състезателен комплекс, в който са обособени няколко съществени блока - съществена спортна зала, спортно-тренировъчен блок, зрителска част и паркинг. Съоръжението ще включва и конферентна зала, механически и складови пространства, пресцентър, микс зона (зона за публицисти и спортисти), каси и кафене. 



" Радвам се, че имахме опцията да разработим подобен обществен план, който като се изключи че е необичайност за България, е съгласуван с всички условия за спортовете, които ще се практикуват. Особено огромно предизвикателство за проектирането на залата бе да осигурим всички улеснения за прилагане от състезатели и аудитория и то по метод, че тя да се впише сполучливо в цялостния план, без да трансформира общата визия и идея ", съобщи арх. Илиан Илиев, архитект на залата от " Архитектурно студио Планинг ".

" Залата е огромно софтуерно предизвикателство и от строителна позиция, защото е напълно вписана в размера на постройките, има големи отворени пространства с височини над 13 метра и би трябвало да устоя огромни натоварвания, а и покривът и е продължение на озелененото парково пространство на комплекса ", добави инж. Константин Йовчев, началник на плана от Джи Пи Билд, основен реализатор на Garitage Park.

Феновете, които ще поддържат Левски София по време на мачовете, ще имат опция за елементарно напредване до залата, защото местоположението на Gаritage Park е доста добре обслужвана с пътна инфраструктура, има доста добра връзка с автобусен превоз и метро.

Спортната зала ще може да се употребява за волейбол, баскетбол, хандбал и футбол на дребни порти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР