В края на 2018-та Plovdiv24.bg ви среща с кметовете на

...
В края на 2018-та Plovdiv24.bg ви среща с кметовете на
Коментари Харесай

Кметът на Родопи: Все повече хора искат да живеят в тази община

В края на 2018-та Plovdiv24.bg ви среща с кметовете на Пловдив, с цел да опишат какво свършиха през отминаващата година, какво възнамеряват за новата 2019 година и какви са настройките им за идните локални избори. В навечерието на 2019 година кметът на община " Родопи " Пламен Спасов регистрира добра година, без огромни разтърсвания.

Освен това в последните няколко години строителните позволения, които издава община " Родопи ", са към 800 на година. " Според данните от последните две години община " Родопи " се подрежда до София и Пловдив в ТОП 3 на общините по строителство. Това е една препоръка, че хората желаят да живеят при нас ", похвали се Спасов.

Строителството обаче води и до проблеми, свързани с пътищата, с водоподаването, със сметопочистването.

" Строи се доста, по този начин е. Но като кажем Белащица, би трябвало да се знае, че не се строи в регулацията. Взимат се аграрни земи, на които се сменя статутът. В последните 10 години покрайнините изникнаха над 500 къщи. Това води до проблеми и сме наясно, че те бързо няма да се решат, само че работим в тази тенденция ", изясни кметът на " Родопи ".

Крачка напред е пуснатият в употреба тръбопровод, построен по взаимен план с ВиК Пловдив, който е с дължина 2 км и 300 метра. Този тръбопровод ще зарежда селата Белащица и Браниполе.

" Специално в село Браниполе през лятото се усещаше огромната липса на вода. Сега се надявам този проблем да се реши ", разясни Пламен Спасов.

Той засегна и тематиката с кариерата в Белащица, като бе безапелационен, че всичко, което в пълномощията му, ще бъде спазвано. Ще бъде до хората, с цел да им спомага в решаването на проблемите.

Пламен Спасов е и ръководител на Фонда за летище " Пловдив " и изрази мнението си във връзка с аеропорта. Той е безапелационен, че положителното бъдеще на летището би се осигурило посредством концесия.

Като акцент в работата си през 2019 година Спасов слага инфраструктурата. По-конкретно работата по дребни улички в обитаемоте места в община " Родопи ". Какво още възнамерява за идната година кметът на община " Родопи " и счита ли да се кандидатира за нов кметски мандат, вижте във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР