В кръвта на Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която

...
В кръвта на Кристиан Николов, подсъдим за катастрофата, при която
Коментари Харесай

Експертиза разби на пух и прах тезата за случаен прием на дрога от убиеца на Милен Цветков

В кръвта на Кристиан Николов, обвиняем за злополуката, при която почина Милен Цветков, специалисти открили 232 нанограма амфетамин на милилитър. Според заключението им в химическата експертиза по делото, това значи, че младежът е взел от опиата не повече от денонощие преди злополуката или редовно приема опиати. Като тип този опиат не се разтваря във вода, обясниха специлистите.

Според юрист Менко Менков този извод отхвърля тезата, че Кристиан е бил под въздействие на утешителен чай или паста, които вземал като изпитва безпокойствие или че въздействие имало количество алкохолна напитка.

" Беше разрушена на пух и прахуляк защитната теза, че е било допустимо тези наркотични субстанции да са признати посредством инцидентна приложимост на " Егермайстер " , в който някой, без да знае подсъдимият, може да е поставил наркотично вещество или посредством паста, специфична, успокоителна за зъби, или посредством чай, какъвто той бил употребявал, каквато беше тезата в досъдебното произвеждане в обясненията, които е дал и показанията на брат му, на сестра му, както и на един от другите очевидци, които са участвали на празненството преди злополуката ", разяснява бранителят.

Експертите са на мнение, че количество до 100 нанограма не оказва основно влияние върху душeвността. Според тях нито чаят, нито пастата, които Кристиан взема, съдържат тетрахидроканабинол. Така излиза наяве, че в кръвта на Николов имало няколко типа опиат.

Свидетели на случая, станал на кръстовище в София преди повече от година, приказват, че след удара Милен Цветков е бил жив и даже го видели седнал на близкия бордюр. Кристиан бил с една обувка на крайници.

Като сдържан водач го разказа сестра му Анна, която добави, че точно от него се е учила да кара както автомобил с ръчна скоростна кутия, по този начин и с автоматизирана.

Анна Николова даде показания по делото против брат й, въпреки законът да й разрешава да откаже.

Пред софийския градски съд, който заседава по процеса, младата жена описа, че брат й консумирал чай за утешение. Имал и специфична паста, от която си слагал под езика, когато изпитвал тревога. И от двата продукта Кристиан имал както в София, по този начин и в Германия, където учи.

Анна описа, че в деня на случая, сутринта, брат й се оплакал от главоболие. Състояние, което и тя изпитвала.

Делото продължава на следващия ден с приемането на още експертизи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР