В краткото време, което имахме да се запознаем с трите

...
В краткото време, което имахме да се запознаем с трите
Коментари Харесай

Засипаха с критики проектите за разделяне на три на Закона за движение по пътищата

В късото време, което имахме да се срещнем с трите законопроекта, не успяхме да забележим нов модел нито за организацията на пътната сигурност, нито за административно-наказателната отговорност, нито за образованието на водачите или поддръжката на транспортните средства.

Това съобщи Диана Русинова от Института за пътна сигурност на полемиката на трите нови законопроекта, на които се разделя Законът за придвижване по пътищата.

Кръглата маса „ Обсъждане на план на Закон за придвижването по пътищата, Закон за водачите на моторни транспортни средства и Закон за пътните транспортни средства “. Форумът се организира в София, а негови уредници са Министерството на вътрешните работи и Фондация „ Ханс Зайдел “ в България.

Тези законопроекти ни връщат при започване на нещата, когато въобще имаше концепция те да се вършат. Ние не участвахме в работните групи, те бяха затворени за нас и в този момент си даваме предложенията, които можехме да дадем преди основаването на тези работни групи, , сподели Йонко Иванов от Съюза на автомобилните инструктори. Според него най-важното е въвеждане на фазово образование, което да е разграничено на възрасти, да вземем за пример започващо даже от 4 до 10 година, от 10 до 15 година и така нататък

Категорично сме срещу въвеждането на наложителни светоотразителни каски и жилетки, съобщи Радостина Петрова от сдружението “Велоеволюция”. В две страни от Европа има такова условие, само че и в двете то е лимитирано по възраст или по място. На нейните думи реагира вътрешният министър Валентин Радев. “Аз съм вашият човек”, сподели той и изясни, че карал велосипед във всяко свободно време.

Тази мярка би унищожила общинските колела чартърен, каквито има в Бургас, в Добрич и са проектирани във Варна и в София, подсети още Петрова, а уредниците дадоха обещание да я включат по-нататъшното разискване.

Заловените след приложимост на опиати, преди да им върнат книжките, още веднъж да се тестват за опиати, предложи Владо Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

Бившият началник на КАТ Алекси Стратиев сподели, че е извънредно време в закона да бъде уредено премахването на всевъзможни стикери от колите, откакто и винетките и останалите системи стават електронни.

Той е изрично срещу няколко насилствени административни ограничения, при които се смъкват табелите на коли, откакто водачи са създали с тях тежки нарушавания. Стратиев подсети, че това ще засегне колите, които са благосъстоятелност на юридически лица като превозвачите.

Няма по какъв начин да се потвърди, че притежателите са позволили да се направи нарушаване, откакто са инструктирали да се съблюдават разпоредбите, изясни той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР