В краткосрочен план за нас най-важно е да се приеме

...
В краткосрочен план за нас най-важно е да се приеме
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Избори сега означават хаос и задълбочаване на кризите. Не можем да допуснем това

В кратковременен проект за нас най-важно е да се одобри актуализацията на бюджета

Свикахме изключително съвещание на Изпълнителното бюро, управлението на парламентарната група и министрите. Анализирахме умерено и рационално създалата се обстановка. Ще ви срещнем с предварителната ни оценка и решение, само че в неделя привикваме Националния съвет на Българска социалистическа партия и съдружните сътрудници.

Първо, за нас най-важно в кратковременен проект е да се одобри актуализацията на бюджета. Нашите оферти, които подхождат на политиките, които отстояваме години наред, са включени в тази актуализация, а точно: да помогнем на младите фамилии и децата с понижаване на налозите на младите семейства; да се усилят пенсиите и от 1 октомври да се преизчислят; да се усилят ваучерите за храна на работниците; д се овладеят цените с премахването на акциза на енергийните артикули и понижаване на Данък добавена стойност на 9% на някои от тях; да се подкрепят земеделските производители с тези 168 млн., с цел да подсигуряваме храната на българския народ; в последния миг, благодарим на сътрудниците, беше признато и предлагането да се дадат в допълнение средства за транспортни линии в отдалечените обитаеми места, в дребните села, както и карти за пенсионери и хора с увреждания; не на последно място, да се подкрепи промишлеността, поради цените на тока и газа, с цел да има произвеждане и да се запазят работните места.

Тези наши цели попадат в актуализацията на бюджета и за нас е значимо тя да се одобри, освен поради тях и тъй като ние сме ги отстоявали, а тъй като касаят милиони българи. И сега най-важното е да им даде успокоение и сигурност.

На второ място, за нас избори в този момент значат още безпорядък, задълбочаване на рецесиите, липса на Народно заседание, което да взема съответни решения, неопределеност и неустановеност. Не можем да допуснем това да стане. Ние сме виновна и рационална партия, носим отговорността за присъединяване в това ръководство и знаем по какъв начин да продължим напред.

Трето, изрично поддържаме политиката, декларирана през днешния ден от премиера Петков и от „ Продължаваме промяната ” на битка с корупцията и с модела „ ГЕРБ ”. Ние 5 години в съпротива водим доста тежка борба с този модел – имаме най-вече опит от нея и най-вече рани. Категорични сме, че ще продължим по този метод. Навсякъде е обрасло със зависимости, с обири и бойкот на хора от предходния модел. Изпитваме го сега и като министри и сме решени до дъно да водим тази борба с корупцията.

Четвърто, поддържаме кандидатурата на Бойко Рашков за КПКОНПИ. Всичко това ще предложим като решения в неделя на нашия Национален съвет и на съдружните ни сътрудници.

С разсъдък и отговорност да подсигуряваме успокоение и сигурност на страната и хората. Това ни е задачата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР