В краткосрочен не бих могла да зарадвам никого с добра

...
В краткосрочен не бих могла да зарадвам никого с добра
Коментари Харесай

От БАН излязоха с витиевато обяснение защо няма пари за експертите-синоптици от НИМХ

В кратковременен не бих могла да развеселявам никого с добра прогноза. В по-дългосрочен проект обаче имаме оптимизма, че бюджетът на Българска академия на науките ще бъде завършен по друг метод и целево ще се финансира оперативната активност на Национален институт по метеорология и хидрология. Това съобщи ръководителят на Общото заседание на Българска академия на науките Евелина Славчева в коментар пред Нова телевизия за митинга на експертите от Национален институт по метеорология и хидрология.
От думите на Славчева излезе, че държавното управление авансово е споделило, че отпуснатите в допълнение от държавното управление 15 млн. лв. за Българска академия на науките са разпределени по аршин „ конкурентоспособност”. Славчева отхвърли, че Министерският съвет де факто е разпределил авансово парите и Национален институт по метеорология и хидрология е подценен.
Същевременно протестиращите в Национален институт по метеорология и хидрология настояват, че 80% от дадените пари са отишли за издание на публикации, а не за оперативна активност. Оказа се и, че Национален институт по метеорология и хидрология към този момент заплаща на хората, правещи прогноза за времето, с пари, които са били планувани за заплащане на битови сметки – да вземем за пример сметката за ток. Това беше конкретизирано от шефа на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов.
На експлицитен въпрос има ли заплаха да няма прогноза за времето, отговорът на Брънзов беше, че сътрудниците му са виновни и че са изпратени писма до министрите на културата и финансите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР