В Красноярск, Русия, въоръжени служители на реда пристигнали и задържали

...
В Красноярск, Русия, въоръжени служители на реда пристигнали и задържали
Коментари Харесай

Полицаи с автомати задържаха 7-годишно момче за кражба на....сладолед

В Красноярск, Русия, въоръжени чиновници на реда пристигнали и задържали седемгодишен възпитаник, който откраднал сладолед за 12 рубли (около 0.50 ст.) от супермаркет, оповестяват съветските издания.

"Пълен потрес... Извикаха тези грамадни и мощни мъже, въоръжени с автомати, детето стартира да заеква. В магазина всички бяха подготвени да платят сладоледа ", описаха очевидци.

Според информацията, моментът на кражбата бил видян на камерите за видеонаблюдение от охранителите на магазина. Те задържали на изхода дребното момче и редом с това извикали сътрудници на полицията. Те пристигнали след сигнала в цялостна бойна подготвеност, с черни шлемове и с автомати. Само от типа им дребният "престъпник " се разплакал незабавно.

Момчето почнало да заеква и да вика майка си, която междудругото не участвала сега на беседата на охранителите с 7-годишното дете. След идването на контрольор, занимаващ се с малолетни, изплашеното момче било предадено на родителите му. От пресслужбата на полицията в Красноярск са прецизирали, че в магазина са пристигнали не тъкмо техни чиновници, а сътрудници на армията.

"С родителите бе извършен диалог във връзка на това за какво малко дете се намира единствено в огромен магазин ", обявиха още от полицията.

В обществените мрежи мненията по отношение на случая са разграничени. Едни смятат, че работният правилник на охранителите и служителите на реда не е бил нарушен, а лекото изплашване единствено ще бъде от изгода за по-нататъшното държание на момчето. Други са уверени, че налице е нарушаване на правата на детето, като не се знае до какви душевен последици може да доведат дейностите на чиновниците на реда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР