В Кралската опера сме преки поданици на кралицата. Патрон ни

...
В Кралската опера сме преки поданици на кралицата. Патрон ни
Коментари Харесай

Васко Василев: Кралица Елизабет не си падаше по музиката, гледаше конни състезания в операта

" В Кралската опера сме директни жители на кралицата. Патрон ни е бил постоянно принц Чарлз. Свирил съм 2-3 пъти в Бъкингамския замък. Кралица Елизабет Втора не си падаше доста по музика, повече се интересуваше от конни надпревари. " Това описа именитият ни цигулар Васко Василев в " На фокус " по Нова ТВ.

 

Той показа, че е чувал, че в ложата на кралицата имало телевизор и по време на концертите, тя гледала конните надпревари.

 

" Имаше необикновен артисцизъм. Срещаше се с хиляди хора и на всеки намираше метод да покаже, че той е най-важният човек ", добави Василев.

 

Той е имал доста по-дълбока връзка с новия крал Чарлз, който няколко пъти е дирижирал оркестъра. Два пъти се е срещал с кралицата посредством сина й Чарлз. Първия път мотивът е бил незадоволителните пари за операта.

 

С тогавашния принц Чарлз са вечеряли няколко пъти в Уиндзор. " Той свири на чело и го попитах къде му е челото, а той ми сподели, че го е продал и парите са отишли за операта. Останалата част на вечерята, на която имаше певица с надълбоко деколте, той повече се вълнуваше от нея в сравнение с от мен ", спомня си Василев.
 
След края на представленията Чарлз идвал дружно с Камила, а тя обръщала внимание доста на балетистите.

 

" Кралската фамилия харесва пъклен музиката и имаме шанс, че Чарлз продължи да оказва помощ на Кралската опера. В Бъкингамския замък той имаше право да го изгода единствено 4 пъти на година за лична щедрост. Сега ще е доста по-зает, само че той в действителност обича музиката и ще оказва помощ. Много готин човек може да не е толкоз харизматичен като майка си или сина си, само че всеки има своите хубави качества ", добави цигуларят.

 

Василев описа и по какъв начин при започване на декември стартира серия от концерти в България, само че на доста места отказвали зала, поради невъзможността за отопление. " На нас ни остава да свирим на свещи, само че ще го създадем. Музиката постоянно ще победи, би трябвало да се откри някакъв метод, не може единствено негативизъм ", добави Василев.

 

Даде образец и по какъв начин в централата на Организация на обединените нации в Женева и в Австрия отказали концерти с претекст, че времето не е уместно - хората нямали пари за ток и пестяли.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР