В кръга по роботика в Санкт Петербург измислиха как ефективно,

...
В кръга по роботика в Санкт Петербург измислиха как ефективно,
Коментари Харесай

Изобретиха евтин уред, който пази от коронавирус ВИДЕО

В кръга по роботика в Санкт Петербург измислиха по какъв начин дейно, безвредно и на ниска цена да почистят въздуха от бактерии и вируси. Те построиха национално устройство за стерилизация.



Въздушният дезинфектор се състои от пластмасова канализационна тръба, две 30 W бактерицидни лампи, които са сложени вътре, вентилатор, както и блок за релета, окабеляване и електроника.

С помощта на този рециркулатор атмосферата на стая, офис или клас може да се почисти за към 40 минути. Според изобретателите дезинфектантът може да се употребява в наличието на хора, защото тръбата и специфичните тапи от двете страни изключват директно излагане на ултравиолетово излъчване върху други.

Принципът на работа на устройството е доста елементарен. Цената на домашния дезинфектант за въздух е три хиляди рубли. В същото време в магазина, един рециркулатор коства към 50 хиляди (около 1200 лева). Компонентите за сглобяване са налични в комерсиалната мрежа.
Изобретателите настояват, че можете да сглобите устройството вкъщи. Пълен лист на части и принадлежности, както и подробни указания малко по малко със фотоси бяха оповестени в интернет.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР