В кръга на шегата трябва да кажа, че пилето по

...
В кръга на шегата трябва да кажа, че пилето по
Коментари Харесай

Перфектната рецепта за пиле по римски

В кръга на шегата би трябвало да кажа, че пилето по римски не е пиле, което идва от Рим, а една чудесна рецепта за вечеря, с която можете да изненадате фамилията. Попаднах на нея при изследване за забавни ястия във и взех решение да я споделя. Самата рецепта е по-завъртяна и изисква време да се подготви, само че сигурно ще стане обичано кулинарно прелъщение на всички, които ще я опитат. Напомням да ревизирате дали въпреки всичко хората, които ще употребяват ястието нямат някакъв вид алергии или различен вид хранителни разтройства към продуктите. Ето я и самата рецепта и по какъв начин да я приготвим: 
Продукти:
4 половинки пилешки гърди без кожа
2 пилешки бедра без кожа
1/2 ч. л Сол
1/2 ч. л прясно надробен черен пипер
70мл зехтин
1 алена чушка, нарязана
1 жълт чушка
80гр прошуто, накълцано
2 скилидки чесън, накълцани
450 гр нарязани домати
115 мл бяло вино
1 супена лъжица пресни листа от мащерка
 Рецепта за съвършена лека зеленчукова вечеря Рецепта за съвършена лека зеленчукова вечеря
Търсейки на кулинарни хрумвания за дома попаднах на страхотна рецепта в уеб страницата Food Network. Тя е за страхотна лека зеленчукова вечеря. Малко...
1 ч. л пресни листа от риган
115мл пилешки бульон
Приготвяне:
Подправете пилето със сол и пипер. В огромен тиган загрейте зехтина на сдържан огън. Когато олиото е горещо, гответе пилето, до момента в който покафенее от двете страни. Извадете от тигана и оставете настрани. Поддържайки същия тиган на сдържан огън, прибавете чушките и прошутото и гответе, до момента в който чушките покафенеят и прошутото стане хрупкаво, към пет минути. Добавете чесъна и гответе една минута. Добавете доматите, виното и билките. С помощта на дървена лъжица изстържете парченцата от дъното на тигана. Върнете пилето в тигана, прибавете бульона и оставете сместа да заври. Намалете котлона и оставете да къкри, до момента в който пилето се подготви, към 20 до 30 минути. Ако сервирате незабавно, прибавете магданоза. Разбъркайте, с цел да се смеси и сервирайте.
Искрено се надявам да опитате рецептата вкъщи и да споделите с нас своето мнение в мненията!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР