В КПКОНПИ е постъпил сигнал за наличието на данни за

...
В КПКОНПИ е постъпил сигнал за наличието на данни за
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява зам.-министър на културата за конфликт на интереси

В КПКОНПИ е постъпил сигнал за „ съществуването на данни за несъответственост, евентуален спор на ползи и корупция “ против заместник-министъра на културата Весела Кондакова. Той е с дата 10.01.2022 година

Сигналът е подаден от съответно открито физическо лице и не е неизвестен, показаха от Комисията.

С решение на Комисията от 19.01.2022 година е формирано произвеждане за определяне на спор на ползи против Весела Кондакова в качеството й на заместник-министър на културата. Решението касае и осъществяване на инспекция на изказванията за несъответственост за заеманата висша обществена служба.

Съгласно ЗПКОНПИ, спор на ползи поражда, когато лице, заемащо висша обществена служба, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно осъществяване на пълномощията или отговорностите му по работа, обясниха от Комисията. След формиране на производството, Комисията изисква и получава нужната информация и документи, и се произнася с стимулирано документално решение в период до два месеца, който може да бъде продължен еднократно до 30 дни. Решенията на КПКОНПИ за определяне на спор на ползи не са дефинитивни и подлежат на обжалване или митинг по реда на Административнопроцесуален кодекс. Установяването на спор на ползи с влезнало в действие решение е съображение за освобождение от служба, с изключение на когато в Конституцията е планувано друго. За Весела Кондакова спор на ползи не е открит с обстоятелството на формиране на производството – той се твърди в постъпил сигнал, и съществуването или неналичието му предстои на определяне по планувания в закона ред.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР