В Козлодуй от снощи също започнаха протести с искане за

...
В Козлодуй от снощи също започнаха протести с искане за
Коментари Харесай

Козлодуй се включи в антиправителствените протести /снимки/

В Козлодуй от нощес също започнаха митинги с искане за оставката на държавното управление, научи организация BulNews.
Пред хотел „ Истър “ в града в късния следобяд се събраха към 30-ина души – измежду тях имаше единични представители на политически партии, само че болшинството бяха безапелационни, че са безпартийни. Шествието обиколи града няколко пъти, като от площада пред хотела се насочи в началото пред постройката на Общината, а по-късно стигна и до постройката на прокуратурата в града. Шествието мина спокойно и под защита на автопатрул, който съпровождаше по шосето протестиращите хора.
Снощният митинг е началото, като събралите се хора бяха безапелационни, че ще не престават да се събират и да организират шествия всеки ден по същото време до рухването на държавното управление.
„ Правителството върви против жителите, виждате излагацията на прокуратурата, желаеме оставката на кабинета – не през днешния ден, не на следващия ден, а незабавно. Събрали сме се с цел да желаяме оставката на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Във връзка със свадите, които тресат страната през последните месеци, изтеклите аудиозаписи на премира с циничните му изявления по адрес на ръководителя на националното заседание – Цвета Караянчева, изтеклите фотоси с милионите евро и златни кюлчета в нощното му шкафче, каквито сигурен съм, че множеството от нас нямат, а работят повече от двадесет години на не неприятна заплата. Мутренското държание на полицията, на институциите в страната, несигурността за бъдещето, несигурността за децата ни… Това са единствено част от нещата, които ни предизвикаха да излезем тук на площада в града и да протестираме. Днес излязохме за смяна. Промяна на мисленето. Промяна на статуквото. Промяна на мутренския модел на ръководство. Защото, ние сме народът. Ние сме суверенът, ние сме България. Ние сме виновни за бъдещето на децата ни. Това, което вършим през днешния ден, е това което ще им оставим в завещание “, сподели уредникът на митинга в Козлодуй Димитър Георгиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР