В концертната зала на НУМТИ Добрин Петков“ се състоя дебютният

...
В концертната зала на НУМТИ Добрин Петков“ се състоя дебютният
Коментари Харесай

Млади таланти с дебютни концерти в Пловдив

В концертната зала на НУМТИ „ Добрин Петков “ се състоя дебютният концерт на новосформирания струнен квартет „ Пловдив “ в състав Стефан Хубенов (цигулка), Виктор Костов (цигулка), Христо Илиев (виола) и Йордан Вичев (виолончело) – млади пловдивски инструменталисти, ученици на НУМТИ „ Добрин Петков “.
В програмата прозвучаха Струнен квартет № 2 от Александър Бородин и Струнен квартет № 12 оп. 96 „ Американски “ от Антонин Дворжак.
 
„ Идеята на квартет " Пловдив " е да се развие камерната музика в Пловдив, тъй като това е традиция, която се е изгубила преди повече от 30 години. В най-смелите ни фантазии този квартет ще остане за дълго време и ще послужи за основа за възвръщането на една остаряла традиция, която дава опция на пловдивската аудитория да се наслаждения на магията на струнния квартет. “, разяснява надареният цигулар Стефан Хубенов.
 
След края на концерта шефът на НУМТИ „ Добрин Петков “ Нели Попова-Коева връчи на четиримата инструменталисти почетни плакети, в символ на признателност и благодарност за присъединяване им в състава на симфоничния оркестър на Тържествения концерт „ Пловдив – звезди от музика “ по случай 100 години от рождението на Добрин Петков “, състоял се на 1 септември 2023 година на Античния спектакъл.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР