В концертната програма участие ще вземат любими на българската публика

...
В концертната програма участие ще вземат любими на българската публика
Коментари Харесай

Несебър посреща празника си 15 август с магия от музика, танц и светлина

В концертната стратегия присъединяване ще вземат обичани на българската аудитория реализатори и сформира

В нощта на празника на Несебър жителите и гостите на града ще съпреживеят и споделят зареждащите страсти от тридневната стратегия по случай честванията на Голяма Богородица, които по традиция ще кулминират в нощта на 15 август с впечатляващо 3D светлинно шоу на крепостните стени и величествен пиро-музикален лазерен театър.

Тази година честванията на празника на най-красивия български град са отдадени на юбилейната четиридесета година от вписването на   Несебър в листата на ЮНЕСКО  със международните културни обекти от общочовешко значение. Денят е отдаден и на жителите на общината, чието единодушие, единодушие, непримиримост и самочувствие, направи  пътя към признанието на Несебър като притежател на неповторима историческа и културна полезност, вероятен.

В концертната стратегия по случай празника на града присъединяване ще вземат обичани на българската аудитория реализатори и сформира. Сред тях изпъкват имената на обичаните от към този момент няколко генерации българи  Кичка Бодурова, на именитата рок група „ Фондацията “, на Държавния фолклорен отбор „ Филип Кутев “. За най-малките Общината е провела радостен детски празник в Южния парк с артистите на „ Цирк Балкански “, а в празничната нощ публиката  на Артиум център ще чуе осъществяванията на младите гении на  ОДК - ВГ „ Морски звездички “.  В празника на Несебър и тази година се включва  обичаният и доста известен несебърски   народне артист Данислав Кехайов, чийто меден глас разнася славата на българския фолклор по целия свят. Подгряваща група на огромната сцена в празничната нощ ще бъде бургаската рок групировка FOUR, която е наложила престижа си на несебърската сцена.

15 август е денят, в който православната черква празнува един от най- огромните празници в своя календар - Успение Богородично.   

И тази година чудотворната несебърска икона на Божията майка ще бъде изнесена за поклонение отвън стените на храма. Литийното шествие ще мине по улиците на Стария град в предпразничната вечер, а на сутринта на  15 август в църквата „ Успение Богородично “ ще бъде отслужена обичайна Света литургия.

Ритуалът по издигане на националния байрак на България във връзка честванията на Светата майка и празника на Несебър и тази година ще бъде изпълнен с присъединяване на курсанти на военноморските сили от база „ Атия “.

Тържествата в празничната нощ ще бъдат белязани с ефектно и вълнуващо дрон шоу, представящо поредност от интересни  цветни фигури и знаци в небето над Стария Несебър.

Малко преди дванадесет часа във вечерта  на 15 август крепостните стени ще оживеят под заревото на хиляди прожектори и лазери с 3d mapping и светлинното  шоу, разказващо истории за напредък, строеж и победи, за знаци на религия и вяра.

Вечерта ще завърши с грандиозна заря. Светлините ще изригнат, с цел да осветяваха залива с обилна палитра от цветове и отражения. Зарята  още веднъж е връхна точка на празника на Несебър - събитието, което вечно ще остане в паметта на всеки, решил да показа насладата, страстта и еуфорията от най-хубавата нощ в най-стария от живите български градове.

 

ПРОГРАМАТА ЗА ЧЕСТВАНИЯТА НА  ПРАЗНИКА НА НЕСЕБЪР

15 АВГУСТ - УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО

 

13 август

21:00 часа Амфитеатър „ Жана Чимбулева “

Концерт на националния артист Данислав Кехайов и другари

 

14 август

Храм „ Успение Богородично ”

18:00 часа Вечерно свещенодействие

19:00 часа Литийно шествие

21:00 часа Амфитеатър „ Жана Чимбулева “

Празничен приветствен концерт за жителите на Несебър с присъединяване на Кичка Бодурова

 

15 август

09:00 часа Храм „ Успение Богородично ”

Тържествена света литургия, отслужена от свещеник Иротей

10:30 часа Пред крепостни стени

Ритуал по издигане на националния байрак

18:00 часа Южен парк

Детски празник с Цирк „ Балкански “

20:30 часа площад „ Жулиета Шишманова “

Концерт  на ВГ „ Морски звездички “ при ОДК-Несебър

21:00 часа Амфитеатър

Концерт на Държавен фолклорен отбор „ Филип Кутев “

21:00 часа Крепостни стени

Концерт на група „ FOUR “

Концерт на група „ Фондацията “

Дрон шоу

Светлинно шоу

3D Mapping

Пиро - музикален спектакъл
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР