В контролираната от Русия зона на Донецка област в Украйна

...
В контролираната от Русия зона на Донецка област в Украйна
Коментари Харесай

Москва вече излъчва новинарски емисии на руски език в Донецка област

В следената от Русия зона на Донецка област в Украйна към този момент се излъчват локални новинарски излъчвания на съветски език от една от огромните съветски телевизионни организации. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

На 4 септември Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания (ВГТРК) откри франчайз в Донецк и стартира да излъчва в непризнатата от интернационалната общественост Донецка национална република (ДНР), цитира news.bg.

Местните новинарски излъчвания се дават от съветския канал " Россия 1 " и показват съветския мироглед за войната. Това е част от по-широките старания на Русия да откри дълготраен надзор над района, показват от английското разузнаване.

Преди 2014 година основаните в Украйна рускоезични малките екрани и радиостанции бяха със свободен достъп във към този момент анексираните райони. След нашествието общоукраинските снабдители продължиха да дават локално наличие на съветски език.

Контролираните от държавното управление на ДНР и обвързваните с тях радио- и телевизионни оператори също преизлъчват съветски национални новинарски стратегии като част от пропагандна акция, само че не дават районни бюлетини.

От английското МО означават, че излъчването на ВГТРК в Донецк е лишило повече от година, откакто беше оповестено за първи път през 2022 година Според английското разузнаване това съвсем несъмнено се дължи на отхвърли на подготвени локални техници да работят.

Предполага се, че тези, които симпатизират на ДНР и имат нужните умения, евентуално са докарани от Крим, Луганск и другаде.

Въпреки че са блокирани в ефира, украинските радио- и телевизионни излъчвания към момента са налични за необятната аудитория посредством интернет. Там, където Русия е наложила ограничавания за пречистване, аудиторията употребява VPN или други дейни технологии за заобикаляне.

Мобилните телефони, свързани с украински снабдители, евентуално не са лимитирани.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР