В контраатака тръгна кметът на Хасково Добри Беливанов, чиято оставка

...
В контраатака тръгна кметът на Хасково Добри Беливанов, чиято оставка
Коментари Харесай

Хасковският кмет обиден „като баща” на Делян Добрев, депутатът искал да кадрува

В контраофанзива потегли кметът на Хасково Добри Беливанов, чиято оставка беше поискана както от издигналата го партия ГЕРБ, по този начин и от Българска социалистическа партия. В отворено писмо градоначалникът отхвърли всички обвинявания за нагласени състезания и нередности в работата на общината и на собствен ред атакува депутата от ръководещата партия Делян Добрев, за който се появиха информации, че е „ трудоустроил” свои близки в локалната власт.

„ През 2003 година Делян Добрев беше назначен в регионалната администрация на Хасково, на която бях Главен секретар. Той бе юноша, приключил в Съединени американски щати и се справяше добре. В момента съм накърнен от държанието му. Наскърбен съм като татко, а не като политик. Отдавам държанието му на страстта, метода му на мислене и упоритостите му за практикуване на влияние”, написа Беливанов.

По-надолу в писмото той конкретизира за какви упоритости става въпрос – офанзивата почнала след анулацията на „ опорочените конкурси” за за шефове на дирекциите " Администрация и правно-нормативно обслужване ", " Финансово-счетоводни действия и бюджет " и " Икономика и икономически действия, ръководство на общинската благосъстоятелност " в общината.

„ Начинът, по който реагира Добрев на състезанията, сподели, че същинската му цел е била да кадрува и управлява община Хасково и аз единствено да бъда фигурант – фасадата, зад която различен реди събитията, без даже да мога да спра противозаконните назначения”, счита кметът.

Той акцентира, че не се дистанцира от ГЕРБ, а единствено от някогашния енергиен министър, който основал „ неуместно напрежение” в общината.

В писмото си Беливанов дава отговор на рецензиите, че е бил на отмора със обвързван с Българска социалистическа партия предприемач („ Споменатия от господин Добрев Иван Стаматов не зная да е от Българска социалистическа партия, познавам го от доста години. Лично аз не вземам участие в процеса по възлагане на публични поръчки, за това съм упълномощил зам.-кмета Консулов”), че са били със безценен джип (всъщност пътуването било с рейс, каран от шурей му), че имал млада държанка и други

„ Разчитам на поддръжка от страна на централната власт и на мъдростта на министър-председателя Бойко Борисов”, написа в края на мандата си Добри Беливанов, който има „ силата и волята” да довърши мандата си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР