В континенталната част на САЩ през юли е поставен рекорд

...
В континенталната част на САЩ през юли е поставен рекорд
Коментари Харесай

Рекордни нощни горещини през юли в САЩ

В континенталната част на Съединени американски щати през юли е подложен връх за нощни горещини, заяви Асошиейтед прес.

Средната най-ниска температура през юли е 17,6 градуса по Целзий, с което се усъвършенства върхът от 2011 година с няколко стотни от градуса.

Това е освен най-горещата нощна междинна стойност за юли, само че и за който и да е месец за 128-те години от началото на измерванията , сподели Карин Глийсън, климатолог от Агенцията за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати. Най-ниската юлска нощна температура е с над 1,7 градуса по Целзий по-висока от междинната за двадесети век.

Учените от дълго време обръщат внимание, че нощните температури са от сериозно значение за здравето.

" Когато дневните температури са рекордно или покрай рекордно високи и няма опция за възобновяване през нощта със намаляване на температурите, растенията, животните и хората са подложени на мощен стрес ", сподели Глийсън. " Това е съществено ".

В Тексас, където междинната месечна дневна температура за пръв път бе над 37,8 градуса по Целзий през юли и електрическата система бе под огромно напрежение, междинните нощни температури бяха 23,5 градуса по Целзий - 2,2 градуса над междинните през двадесети век.

През нощта се затопля по-бързо, тъй като поради дневното стопляне във въздуха се задържа повече влага и тя задържа топлината и през нощта, изясни Глийсън.

Според американската организация световните данни за юли сочат, че той е бил шестият най-топъл месец в историята на измерванията със междинна температура 16,67 градуса по Целзий, което е с 0,87 градуса над междинната най-висока стойност през предишния век.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР