В контекста на силни сътресения на пазара на криптовалути, положението

...
В контекста на силни сътресения на пазара на криптовалути, положението
Коментари Харесай

Богатството на криптомилиардерите се стопява

В подтекста на мощни разтърсвания на пазара на криптовалути, ситуацията на криптомилиардерите става все по-напрегнато, осведоми Пи Ей мидиа (PA Media).

Не бива да се не помни, че тези нови криптомилиардери съставляват търсена клиентела за доста браншове от стопанската система, изключително американската, в това число при недвижимите парцели или първокласните артикули. Става въпрос за евентуална загуба на стойност, защото главната част от положението на тези криптомилиардери са криптовалути и акции в фирмите им, а при някои от тях даже токенизирани акции. Веднага се сещаме за Илон Мъск, чиято компания, " Тесла " (Telsa), съхранява всичките си биткойни от една година в хазната си.

Продадоха апартамент в Португалия за 3 биткойна 

Кои обаче са криптомилиардерите, които може да пият по една студена вода? Например платформата за търговия с криптовалути " Койнбейс " (Coinbase) е изгубила 27 % през вчерашния ден след публикуването на резултатите и вероятностите й. Състоянието на двамата й създатели се е стопило - персоналното благосъстояние на Брайън Армстронг от 14 милиарда $ през ноември до малко над 2,2 милиарда $ през вчерашния ден, съгласно показателя за милиардерите на Блумбърг. Това е разумно, защото той има 16 % от капитала, както и доста криптовалути.

 istock istock
Биткойнът спадна под 27 000 $, а огромната ликвидация на криптовалута продължава с цялостна мощ, заяви по-рано през днешния ден Си Ен Би Си.

Другият съосновател на " Койнбейс ", Фред Ерсъм, някогашен чиновник в " Голдман Сакс " (Goldman Sachs), е изгубил 60 % от положението си от началото на годината и то към този момент е 1,1 милиарда $. Същото се случва с създателите на конкурентни платформи за търговия с криптовалути като Еф Ти Екс (FTX) - нейният началник Сам Банкман-Фрайд е изгубил 50 на 100 от персоналното си благосъстояние от края на март и то е спаднало до 11,3 милиарда $. 

От своя страна братята Винкълвос, създатели на платформата " Джемини " (Gemini), са изгубили всеки по 2,2 милиарда $ или 40 % от персоналното им положение.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР