В контекста на последните години ясното и конкретното говорене не

...
В контекста на последните години ясното и конкретното говорене не
Коментари Харесай

Експерти: Политиците ни дават нереалистични обещания, в езика им липсва всякаква конкретика

В подтекста на последните години ясното и съответното говорене не е една от задачите на българските политици и последната акция не ни сподели нищо ново. Това, което следя, е, че се приказва единствено за промяна, само че не е ясно каква тъкмо. Такова мнение изрече в утринния блок на Българска национална телевизия доцент Надежда Сталянова, учител в Катедрата по български език на Факултета по славянски филологии в СУ " Св. Климент Охридски ".

,,Имаме безнаказаност на обещания, написани в къси езикови форми, които всеки знае, че са нереалистични. Има една торба с неистини, от която се вади девиз след девиз, фраза след фраза. Няма смисъл да слушаме тези неща, тъй като това са празни приказки, да не кажа празни обещания``, добави тя.

В редките случаи, когато бяха канени и идваха претенденти за президент, те четяха авансово написани текстове, което приказва за беззащитност. От тази обстановка губим всички ние, печеливши няма. Една доста дребна част от нас чака експертния спор, само че по-голяма огромна част от популацията е изтощено и не желае да слуша политическо говорене, промяна доцент Сталянова.

Тя уточни, че към момента не е срещнала положителния повествовател в българската политика.

Според специалиста по изразителност проф. Иванка Мавродиева предизборните платформи на претендентите или са сходни, или съдържат нереални обещания.

Няма конкретика, доста е размито.Няма нещо, което да грабне, да притегли гласоподавателя, изясни тя.

На въпрос за какво нямаше телевизионни диспути сред претендентите за президент проф. Мавродиева акцентира, че това е върховен пилотаж и нашите претенденти за жалост нямат тези умения.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР