В контекста на борбата на страната ни да стане пълноправен

...
В контекста на борбата на страната ни да стане пълноправен
Коментари Харесай

Иван Петков към вътрешния министър: Тествате ли информационните системи на МВР и КАТ преди да ги пуснете – гражданите се жалват

„ В подтекста на битката на страната ни да стане пълновръстен член на Шенген безпроблемната и качествена работа на осведомителните системи на Министерство на вътрешните работи е от първостепенна значимост ”. 
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Иван Петков и се обърна към вътрешния министър Калин Стоянов поставяйки следния проблем: 
„ Често получавам сигнали от жители за разнообразни проблеми в редица системи и по-конкретно в тези на КАТ. Гражданите биват сакционирани поради невъзможността на патрулите да потвърдят в системата годна застраховка „ Гражданска отговорност ” ”, заяви Петков. 
Народният представител от Българска социалистическа партия добави, че с него са се свързали пострадали жители. По думите му те са показали документи за годна застраховка „ Гражданска отговорност ” при спряна инспекция, свързали са се и със застрахователя, който е удостоверил достоверността и все пак са били глобеви заради проблеми в системата на Министерство на вътрешните работи. „ Самите служители на реда са споделили на хората на идващия работен ден да отидат в съответното териториално отделение на КАТ и да изискат анулация на наложеното наказване ”, уточни Иван Петков. 
След като показа съответния случай социалистът се обърна към МВР-министъра Калин Стоянов: „ Имате ли информация за тези проблеми и какво ще предприемете за естественото действие на системите на Министерство на вътрешните работи в частност на КАТ? „  
След отговора на министър Стоянов, националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” съобщи: „ Видимо е, че има проблеми с връзката, най-много в електронното ръководство. В последните седмици стана ясно, че една също по този начин рекламирана система на Министерство на вътрешните работи не работи – а точно тази за невръчените фишове ”. 
„ Трябва съществено да измененията метода на работа, най-много в региона на електронното ръководство. Защото, оставаме със подозрението, че тези услуги се дават на жителите, без да бъдат тествани. За нас това е погрешно ”, заключи Иван Петков. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР