В Конституцията пише, че заплатата се определя съгласно извършената работа

...
В Конституцията пише, че заплатата се определя съгласно извършената работа
Коментари Харесай

Бизнесът отново скочи на Клас ”Прослужено време”

В Конституцията написа, че заплатата се дефинира според осъществената работа – няма възраст, няма опит, съобщи в студиото на Би Ти Ви Божидар Данев от Българска стопанска камара. Според него, заплащането на Клас " Прослужено време " на работещите е противоконституционно и би трябвало да бъде отстранено. С това Данев удостовери позицията на браншовите организации на бизнеса, които желаят премахването на парите за прослужено време от дълго време.

Синдикатите обаче не са съгласни с това искане. Според Пламен Димитров от КНСБ изказванието за противоконституционност на тези пари не е правилно. „ Законно и нелегално не дефинираме в студиото, добавките се дефинират със закон”, безапелационен е той.

По думите му казусът, че младежите в България са дискриминирани на пазара на труда, е фиктивен. „ Има системи за в допълнение заплащане”, добави още Димитров.

Синдикалистът заплаши, че премахването на „ клас прослужено време” ще докара до дестабилизация на работната мощ в България, тъй като работещите хора са на възраст от 40 нагоре.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР