В Конституцията е записано, че осигуряването на обществения ред е

...
В Конституцията е записано, че осигуряването на обществения ред е
Коментари Харесай

Арнаудова: Гражданите плащат за охрана на МВР, недопустимо е да плащат втори път

В Конституцията е записано, че обезпечаването на публичния ред е обвързване на Министерски съвет. Държавната политика в тази област се реализира от Министерство на вътрешните работи. Това подсети в утринния блок на Българска национална телевизия представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. По-късно тя се включи и в утринния блок на Нова телевизия.

Прехвърлянето на тези отговорности на частни субекти основава риск да се стигне до разпад на държавността. Затова основният прокурор изиска част от наредбите в Закона за частната охранителна активност да бъдат оповестени за противоконституционни. С тези разпореждания се основава риск за нарушение на правата на българските жители. Предоставят се права на частни лица, каквито законът е планувал за чиновниците на Министерство на вътрешните работи, съобщи Арнаудова. Българските жители към този момент заплащат за защита посредством налозите си, неприемливо е повторно да би трябвало да заплащат за същата услуга, акцентира Румяна Арнаудова.

Същината на казуса е, че българските жители все по-рядко се обръщат към органите на Министерство на вътрешните работи за подпомагане. Нашият апел към българските жители е да подават сигнали и да имат куража да кажат истината, с цел да се оправяме с престъпността, добави представителят на основния прокурор.

По отношение виновността за нещастието в Хитрино, Арнаудова съобщи: „ Абсолютно уверена е прокуратурата за това какви са аргументите, с цел да се стигне до този тежък случай. На мястото на произшествието са осъществени голям брой огледи. Изготвени са и голям брой експертизи. Разполагаме с гласни доказателствени средства и с експертни заключени. Версията, която през вчерашния ден бе показана от „ Булмарекет ", е била предмет на нашето следствие. Още в самото начало основният прокурор разгласи, че ще бъдат разследвани всички условия по отношение на този случай. За нас беше извънредно значимо дали се касае за дейности на машинистите или е на разположение съпричиняване предвид на положението на инфраструктурата ", изясни прокурор Арнаудова.

„ Категорични са експертните умозаключение, че единствената причина за възникването на това транспортно произшествие, е високата скорост, с която са се движили и навлизането в региона на гарата с двойно по-високо скорост. Не е на разположение, каквото и да е съпричиняване, не е на разположение механически проблем по инфраструктурата и това е изрично открито още на досъдебното произвеждане ", акцентира тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР