В конкретика в сравнение с миналата седмица и последните две

...
В конкретика в сравнение с миналата седмица и последните две
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Имаме много стръмно покачване на смъртността - за седмица с 46%

" В конкретика спрямо предходната седмица и последните две седмици, във връзка с заболеваемостта на 100 хиляди души - последните данни са 551 на 100 хиляди, това е междинната стойност за страната. В съпоставяне с предходната седмица има повишаване с 40%. На базата на две седмици е с повишаване 94%. Това сподели по време на брифинг в Министерски съвет ръководителят на Националния действен щаб и шеф на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

" По отношение на смъртността - имаме доста стръмно повишаване на кривата. За една седмица се е покачила с 46%, а въз основата на две седмици със 124%, сега 18,6 на 100 хиляди. Това ни поставя на трето място в света по активност на повишаване на смъртните случаи и сме след Чехия и Унгария, които са на първо и второ място. Също сме на 7-мо място в света по повишаване на случаите, регистрирани дневно. А сме на 4-то място в Европа по интензивно повишаване на случаите дневно след Естония, Чехия, Сърбия и Полша ", сподели Мутафчийски.

" В болница повишаването е с 18% на седмична база. 6600 са били преди седмица, в този момент са 7804. В интензивните са 502 до 609 стигат към днешния ден, или нарастване с 21%. Миналата седмица оповестиха за повишаване с 12% и за двете позиции. Като приказваме за заети кревати, започнах все по-често да си преглеждам записките от предходната година. Тогава имахме 740 кревати, мобилизирахме ги до 1400. Сега са увеличени с 10 пъти готовността за кревати ", уточни той.

" Медицинската логичност е напълно ясна и не е нужно да има коментар ", съобщи още ген. Мутафчийски.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/163817695561795
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР