В Конгреса на САЩ правят всичко възможно, за да спрат

...
В Конгреса на САЩ правят всичко възможно, за да спрат
Коментари Харесай

Лавров: САЩ правят всичко възможно, за да спрат Северен поток 2 и Турски поток

В Конгреса на Съединени американски щати вършат всичко допустимо, с цел да спрат " Северен поток 2 " и " Турски поток ", само че няма да им се получи. Това съобщи министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров на конференцията след визитата си във Вашингтон. Там той се срещна с американския президент Доналд Тръмп и двете страни потвърдиха, че връзките посред им би трябвало да се развиват. Но сенаторите в Съединени американски щати са на друго мнение, предава EA Daily.
" Конгресът безусловно е превзет от желанието да направи всичко, с цел да скапе връзките ни. Делото, стартирано от администрацията на Обама, продължава. Но сме привикнали с тези типове офанзиви, знаем по какъв начин да реагираме на тях. Уверявам ви, че нито " Северен поток 2 ", нито " Турски поток " няма да спрат ", цитира думите на Лавров " Фокус ".
Руската организация напомня, че в понеделник Сенатът на Съединени американски щати одобри бюджета за защитата на страната за идната година, в който са планувани наказания за участниците в строителството на " Северен поток 2 " и " Турски поток ". Става въпрос за ограничавания по отношение на лица и компании, които имат отношение към построяването на газопровода. Ръководителите на фирмите са застрашени от възбрана за влизане в Съединени американски щати, заледяване на активите им под юрисдикцията на Вашингтон и възбрана за транзакции.
Компанията, по която най-вероятно ще ударят глобите, е швейцарската Allseas. Именно нейните дъщерни компании за полагане на тръби Pioneering Spirit и Solitaire и кораби за доставяне сега правят строителството на датската част от " Северен поток 2 ".
" Причината за тази стъпка е, че прозорецът на опциите се затваря. По-голямата част от " Северен поток “ към този момент е построена ", съобщи Джим Ричард, началник на Комитета за външни връзки на Сената на Съединени американски щати. Според него глобите ще " убедят " строителните компании да спрат да работят по плана, защото американските ограничавания " ще им костват скъпо ".
Една от аргументите за активирането на сенаторите е, че Съединени американски щати одобриха закон за глобите, който може да се приложи към " Северен поток-2 ", само че Доналд Тръмп в никакъв случай не го е употребявал, а глобите в бюджета за защита се допуска, че са наложителни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР